Ne može da dobije švajcarsko državljanstvo jer je vozio prebrzo

Francuz koji živi u Švajcarskoj oko 40 godina i poseduje razne luksuzne hotele i privatne klinike, još ne može da dobije švajcarsko državljanstvo.
Ne može da dobije švajcarsko državljanstvo jer je vozio prebrzo
Foto: Pixabay
Ovo je odluka Saveznog upravnog suda u švajcarskom Sen Galenu.
 
Savezna vlada je odbila njegov zahtev da postane državljanin Švajcarske, pošto je 2017. godine na putu na kome su se odvijali radovi vozio 80 umesto dozvoljenih 40 kilometara na sat.
Francuz je inače društveno integrisan u Švajcarskoj, uspešan je biznismen i milioner. Uprkos tome, Državni sekretarijat za migracije (SEM) je odbio njegov zahtev za državljanstvo, koji je podneo 2018. godine.
 
Ovo je konačan zaključak Saveznog upravnog suda u presudi objavljenoj u četvrtak. Jer, prema Uredbi o građanskim pravima, svako ko ima kaznu poput Francuza u kaznenom dosijeu, smatra se "neuspešno integrisanim".
 
U julu 2017. javni tužilac u Ženevi osudio ga je na uslovnu kaznu sa rokom provere od tri godine. Morao je da plati i 540 franaka.
 
Francuz nije mogao da se žali na presudu iz 2017. godine. Savezni upravni sud nije prihvatio argument Francuza da nije mogao osporiti nalog za kaznu jer mu kazna nije poslata na kućnu adresu.
 
Ipak, prema važećim propisima, Francuz u junu može da podnese novi zahtev za državljanstvo. Do tada mora da vozi oprezno.
  • .

    22.01.2023 19:05
    5566
    Vrla nova Švicarska
  • Banderaš

    22.01.2023 17:30
    Srbima je sve čudna vest, što ima smisla,potiče iz zakona,pravila i poštovanja pravila.
    Šta je tu čudno,kada je zakon više nego jasan?! Ne trebaju im građani koji su agresivni,ne poštuju običaje,pravila i zakon,ma koliko novca imali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin