VIDEO: Amsterdam dobio dva podvodna parkinga za 11.000 bicikala

Amsterdam je dobio dva podvodna parkinga za ukupno 11.000 bicikala, čime je poboljšana biciklistička infrastruktura u gradu koji je u svetu prepoznatljiv po biciklima.
VIDEO: Amsterdam dobio dva podvodna parkinga za 11.000 bicikala
Foto: Pixabay
Ovo je nastavak holandske inovativnosti u pronalaženju prostora.
"Ono što je ovde vrlo pametno urađeno jeste da je ispod vode napravljen parking za bicikle. Srećom, mi u Holandiji imamo mnogo znanja i stručnosti po pitanju vode i učinili smo mogućim da gradimo gde ima mnogo vode, pa tako i pod vodom, što omogućava optimalno korišćenje prostora u maloj zemlji kao što je naša", ukazala je ministarka infrastrukture Vivijan Heijnen.
Oba parkinga se nalaze u blizini saobraćajnih čvorišta, za koje je procenjeno da ih 30 odsto građana koristi za dolazak u grad biciklom. 
 
Biciklizam je simbol holandske kulture - samo u Amsterdamu postoji skoro milion bicikala i dnevno bude 600.000 vožnji biciklom, prenosi Euronews.
 
  • Bauštelac

    29.01.2023 15:43
    AV pogrešio si
    Av
    29.01.2023 • 09:16
    Koliko smo mi decenija iza njih
    -------
    Nismo decenija nego vekova iza njih.

    Izguglajte koliko su mora isušili i napravili plodnu zemlju i kad su počeli.

    A ono što smo mi pod austrougarima dobili, kanale, nasipe, željeznicu...
    Sve uništili, kanali zagađeni, zatrpani, nijedan nov prokopan.
    Prevodnice zapustili...
    Nasipe uništili...
    A pruge povadili i u staro gvožđe prodali i to kinezima (izguglajte kolika je bila željeznička mreža u Vojvodini pre kraljevine, u rangu sa austrijskom, među najrazvijenijim u Evropi).

    A to nismo uradili mi nego ONI.
  • @Saruman

    29.01.2023 15:32
    Možda je bilo sramota pre deset-petnaest godina. Sada voze i oni koji nikad nisu i to po svakom vremenu. Najgore je što mnogi ne znaju da voze ali bi hteli da se pokažu kao emancipovani i ekološki svesni. Može se i pešačiti ali i to postaje neprijatno u ovom tesnom i pretrpanom gradu.
  • Mitar

    29.01.2023 11:25
    Mi bismo mogli da završimo biciklističke staze na Futoškoj i da ih napravimo na Mostu Slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".