Ilon Mask oslobođen optužbi za obmanu investitora

Osnivač "Tesle" Ilon Mask oslobođen je optužbi za obmanu investitora zbog tvita u kojem je 2018. godine napisao da je obezbedio sredstva za potpunu privatizaciju te kompanije.
Na suđenju zbog navodne obmane investitora tužioci su tražili milijardu dolara odštete od Maska koji je branio slobodu da slobodno tvituje, prenosi Rojters.
Kako se navodi, Mask se suočio sa grupnom tužbom u ime Teslinih akcionara koji su tvrdili da ih je obmanuo svojim objavama 7. avgusta 2018. godine jer predloženi otkup od 72 milijarde dolara nikada nije ostvaren.
Mask je na Tviteru napisao da razmišlja da preuzme vlasništvo nad "Teslom" po ceni od 429 dolara po akciji, što predstavlja premiju od oko 23 odsto u odnosu na prethodni dan i naveo je da su za to obezbeđena sredstva.
 
Maska su optužili da je lagao kada je kasnije tog dana napisao da je "potvrđena podrška investitora".
 
Nakon Maskovog tvita akcije su naglo skočile, da bi ubrzo potom pale jer je postalo jasno da do kupovine "Tesle" neće doći.
 
Da je porota u San Francisku proglasila Maska odgovornim, mogao je u tom slučaju da se suoči sa nalogom da plati milijarde dolara odštete.
 
Mask, koji je želeo da se suđenje premesti u Teksas, gde se nalazi sedište "Tesle", tvrdeći da ne može da dobije pravično suđenje u San Francisku, pozdravio je ishod suđenja.
 
On je na Tviteru napisao da je mudrost pobedila i da duboko ceni jednoglasni zaključak porote koja ga je oslobodila krivice.
  • Zemlja čudesa

    05.02.2023 12:25
    Još jedan prevarant na mehuriću od sapunice. A kad mehurić pukne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".