VIDEO: Jedan grad u Turskoj nema nijednu srušenu zgradu - jer nisu dozvolili nelegalnu gradnju

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su prošlonedeljni zemljotresi bili "jačine atomske bombe", a prema poslednjim podacima broj poginulih u Turskoj i Siriji veći od 41.000.
Erdogan je takođe rekao da stotine hiljada zgrada ne mogu da se koriste širom Turske, dodajući da bi se svaka zemlja suočila sa istim posledicama kao Turska "u slučaju takve katastrofe".
Međutim, u gradu Erzinu, usred teško pogođenog regiona Hataj, niko nije stradao, a nijedna zgrada nije značajno oštećena. U gradu od 42.000 stanovnika oštećeno je svega nekoliko porodičnih kuća i nekoliko minareta.
"Nemamo ruševina, žrtava ili povređenih u zemljotresu", rekao je gradonačelnik Okeš Elmasoglu, izražavajući saučešće svima koji su pogođeni ovim zemljotresom.
 
Kako kaže, razlog zašto u njegovom gradu nema srušenih objekata, a potom ni mrtvih, jeste to što nikada nije dozvolio bilo kakvu bespravnu gradnju.
 
"Ni u kom smislu nisam dozvolio divlju gradnju. Ipak, neki su pokušali. Iako u početku nismo mogli da ih pratimo jer nismo imali dovoljno osoblja, kasnije smo ih prijavili tužiocu i zgrade su srušene", rekao je gradonačelnik, prenosi Hurijet dejli.
 
  • ...

    16.02.2023 03:05

    @Brana

    Pa onima koji grade.
  • Brana

    15.02.2023 22:29
    Najjace mi je sto ljudi lajkuju negativno, na covekov komentar da se mahom bespravno gradi I da vidimo Zlatibor kao primer I Bg na vodi npr. Kome uopste moze da smeta Taj komentar, kad je istinit?!
  • Mihailo

    15.02.2023 15:18
    Ministar
    Ovog Gradonacelnika bi valjalo uzeti i platiti da vodi Ministarstvo gradjevinarstva, pa da konacno resimo sve nelegalno izgradjeno i da uvedemo red u nepokretnosti. Na sta lici onaj Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad...jasno je da ne smes ljudima pustiti da radi ko sta hoce, nego moraju strucnija lica da urede gradnju. Ne postoji interes pranja para kao veci od normalnog zivota...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin