Osvojio rekordnih dve milijarde dolara na lutriji: Ne otkriva na šta će potrošiti novac

Dobitnik rekordnog džekpota od dve milijarde dolara želi da zadrži privatnost - detalji neće biti izneseni u javnost, ali se zna da se zove Edvin Kastro.
Osvojio rekordnih dve milijarde dolara na lutriji: Ne otkriva na šta će potrošiti novac
Foto: Pixabay

Vlasnik tiketa igre na sreću "Pauerbol" ne otkriva za šta će upotrebiti novac već samo kaže da je šokiran i presrećan što je osvojio nagradu.

Otkriven je identitet osobe koja je osvojila rekordni dobitak u igri na sreću od čak 2,04 milijarde dolara.

Edvin Kastro kupio je tiket sa brojevima koji su izvučeni u novembru, objavili su predstavnici igre na sreću Pauerbol, prenosi RTS.
 
Kastro bi "u velikoj meri želeo da ostane nepoznat" i odbio je da prisustvuje događaju koji je organizovan povodom saopštavanja imena dobitnika, rekla je direktorka Kalifornijske lutrije Alva Džonson.
 
U Kaliforniji su imena pobednika javno dostupna informacija i pobednici ne mogu ostati anonimni. Druge informacije koje bi služile za identifikaciju, kao što su mesto boravka, godine ili drugi detalji, nisu.
 
Kastro je u izjavi pročitanoj na događaju rekao da je "šokiran i ekstatičan" što je osvojio džekpot. Dobitnik nije nagovestio kako će potrošiti dobitak.
 
Izabrao je jednokratnu isplatu, koja iznosi 997,6 miliona dolara, navela je zamenica direktorke Državne lutrije Kalifornije i portparolka Kerolin Bejker. Većina bira tu opciju.
 
Dobitnici imaju mogućnost da preuzmu nagradu u 30 rata tokom 29 godina, što je veći iznos, ali se na kompletnu isplatu dugo čeka.
 
Vlasnik dobitničke kombinacije je morao da se javi, a zatim da prođe kroz proces provere da bi se utvrdilo da li je tiket validan pre nego što bi njegov identitet mogao da bude objavljen, objašnjava Bejkerova.
 
Dobitni listić je prodat u prodavnici "Joe's Service Center" u Altadeni, mestu udaljenom 16 kilometara severoistočno od centra Los Anđelesa, objavila je Kalifornijska lutrija nakon izvlačenja dobitne kombinacije.
 
Džozefu Čahajedu, vlasniku benzinske pumpe i prodavnice, 8. novembra 2022. godine, uručen je ček na milion dolara jer je prodao dobitni tiket.
 
Čahajed je u SAD došao iz Sirije sa suprugom i dvoje dece i u novembru je rekao da planira da "podeli ovaj novac sa svojom decom i unucima". 
 
Džekpot od 8. novembra od 2,04 milijarde dolara bio je najveći novčani dobitak osvojen u istoriji igre na sreću "Pauerbol", koja se organizuje od 1992. godine.
 
Samo dva džekpota su premašila milijardu i po dolara: "Mega milions" 1,53 milijarde dolara 2018. koja je otišla u Južnu Karolinu i "Pauerbol" od 1,58 milijardi dolara 2016. godine, kada su tri dobitna tiketa prodata u Kaliforniji, Floridi i Tenesiju.
 
Šanse da odaberete svih šest brojeva tačno su jedan u 292,2 miliona. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin