VIDEO: Žena spavala za volanom Tesle na auto-putu

Žena je spavala za volanom Tesle dok se automobil kretao na auto-putu u Južnoj Kaliforniji, u SAD, a sve je snimio drugi vozač.
VIDEO: Žena spavala za volanom Tesle na auto-putu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Video je snimljen na auto-putu u blizini grada Temekula. 
Kiki Dolas i njen partner vozili su se kući u Las Vegas kada su ugledali ženu u traci do svoje kako – spava, prenosi KTLA5.
"Imala je sunčane naočare. Bila je pogrbljena. Počeli smo da trubimo kako bismo joj privukli pažnju jer je možda bio u pitanju zdravstveni problem ili nešto slično. Zaista nisam bila sigurna. Nismo mogli da privučemo njenu pažnju, saobraćaj je bio sve gušći i gušći pa smo zvali hitnu službu", ispričala je Dolas.
 
 
Ovaj incident nije prvi koji je "uhvaćen kamerom". Godine 2019. vozač koji je naizgled duboko spavao uočen je na auto-putu u Santa Klariti.
 
"To je protivzakonito i vozači moraju shvatiti da moraju da budu budni, svesni i trezni kako bi mogli preuzeti kontrolu nad vozilom", objasnio je policajac Majk Lasig iz Temekule.
 
Tesla se trenutno suočava s višestrukim istragama američke Nacionalne uprave za bezbednost u saobraćaju zbog problema s autopilotom i samostalnom vožnjom. Tesla se na svojoj web stranici ograđuje i navodi da se automobili ne mogu u potpunosti sami voziti.
Tesle koje koriste "Full Self-Driving" mogu se kretati putevima u mnogim slučajevima, ali stručnjaci kažu da sistem može da pogreši, što čak priznaje i izvršni direktor Ilon Mask. 
 
"Ne kažemo da je sasvim spreman da vozi bez ikoga za volanom", rekao je Mask prošle godine.

Teme

Tesla
  • V5

    19.02.2023 08:35
    Mi imamo budilnik
    Da se kod nas to dogodilo, žena bi se probudila kada bi joj parče betona palo na auto dok prolazi ispod podvožnjaka.
  • ksam

    18.02.2023 20:53
    Nažalost, razvoj veštačke inteligencije će za posledicu imati pad inteligencije prirodne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin