Velika Britanija obezbedila raseljenim Ukrajincima 3.000 ulaznica za Evroviziju

Britanska vlada će obezbediti 3.000 ulaznica raseljenim Ukrajincima za ovogodišnju Evroviziju u Liverpulu, jer prošlogodišnja pobednica Ukrajina nije mogla da dobije domaćinstvo festivala zbog rata.
Velika Britanija obezbedila raseljenim Ukrajincima 3.000 ulaznica za Evroviziju
Foto: Beta/AP
Vlada je takođe rekla da će obezbediti deset miliona funti (otprilike 11,2 miliona evra) kako bi pomogla u organizaciji Eurosonga u ime Ukrajine, koja je pobedila na takmičenju 2022. i koja bi zato trebalo da bude domaćin ove godine.
"Današnja najava znači da će hiljade ulaznica biti ponuđeno onima koji su raseljeni zbog rata, tako da mogu da učestvuju u događaju koji odaje počast njihovoj domovini, njihovoj kulturi i njihovoj muzici", rekla je britanska ministarka kulture Lusi Frejzer.
"Kao i uvek, stojimo uz ukrajinski narod i njihovu borbu za slobodu", dodala je ona.
 
Severni engleski grad Liverpul biće domaćin Eurosonga 2023.
 
Velika Britanija je na prošlogodišnjem takmičenju završila druga.
 
Britanska javna radiotelevizija BBC će organizovati događaj, koji na televiziji po pravilu gleda gotovo 200 miliona ljudi, a u Velikoj Britaniji poslednji put je održan 1998. Ukrajina se automatski kvalifikovala za finale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin