FOTO Vučić i Kurti se ljube u usta: Umetnica dobija pretnje zbog slike

Prištinska umetnica Ermira Murati, pod umetničkim imenom Orange Girl, podelila je fotografije svoje slike na kojoj je prikazala predsednika Srbije i premijera Kosova u neobičnom izdanju.

Navela je za Rojters da je zbog toga dobila pretnje, prenosi Index.hr.

Rad visine tri metra i širine 1.60 metara prikazuje Vučića i Kurtija kako se ljube u usta.
"Od poljupca se očekuje svečanost i poštovanje. Poljubac je izraz, ali nikad neutralan. Ima smisla u zavisnosti od konteksta, gde i zašto se daje. Istorija u svojoj arhivi beleži poljupce iz bola i na rastancima. Ali istorija prepoznaje i poljupce bratstva ili čak izdaju. Hoće li ovo biti jedan od njih?", napisala je umetnica u opisu objava na Instagramu i Fejsbuku i izazvala govor mržnje i pretnje.
 
 
Objave su na društvenim mrežama izazvale hiljade komentara, pri čemu je većina koristila govor mržnje, a neki su joj čak i pretili smrću.
 
"Zaslužuješ metak", "Prljav i fašistički rad", "Trebali bi te strpati u zatvor zbog ovoga", "Samo privlačiš pažnju", neki su od komentara, prenosi Rojters.
 
Murati je otkrila da nova slika ima političku poruku i da je navikla na pretnje.
 
"Ovo me ne zaustavlja. Svaki put kada dobijem ovakve reakcije, znam da je poruka otišla na pravo mesto. Ovo podstiče raspravu", izjavila je za Rojters.
 
Orange Girl je prethodno dobila pretnje i zbog podrške gej zajednici na Kosovu.
"Vidim njihov odnos kao glumačku izvedbu. I narod Kosova i Srbije gleda istu predstavu", opisala je značenje svoje slike.
 
Umetnica rođena 1999. poznata je po tome što svojim radom i stvaralaštvom ruši tabue. Ermira Murati bavi se umetničkim radom kao sredstvom komunikacije s društvom. Poznata je kao umetnica koja slika murale u javnom prostoru, uglavnom s društvenom tematikom, i često koristi poljubac kao sredstvo poruke.
 
Dobila je pretnje i prošle godine, kada je izradila sličnu sliku koja prikazuje dva muškarca u albanskoj tradicionalnoj narodnoj nošnji kako se ljube u usta kao znak podrške gej zajednici na Kosovu.
  • 002211

    08.03.2023 08:29
    Oni se i vole, samo rasturaju narode mržnjom. Toliko.
  • El

    08.03.2023 07:50
    El
    El jezikom ili filmski?
  • Steva

    07.03.2023 18:01
    sramota je kako nam dobro ide
    Vučić da ode
    07.03.2023 • 13:48
    Kosovo da ostane
    Ovde nema ništa smešno ! Niko u Srbiji se ne smeje ovim glupostima, jer se ovde neće izvući onaj ko bilo šta potpiše, a i oni oko njega. Tako da je ovo ozbiljna i opasna situacija za njih . Najbolje rešenje je "Vučić da ode - da ostane Kosovo".

    Ljudi nemojte biti smešni i nerazumni,vi ovde kao da igrate šah,pa onda ono, dajem damu za kraljicu. Može vučić da ne potpisuje ili da potpisuje do mile volje,ništa se ovde za nas bitno promeniti neće. Dali shvatate da su sada i poodavno amerikanci u posedu naših rudnih bogatstava i tu nam nemože pomoći ni Kina ni Rusija,nego bolje pomirimo se sa sudbinom i ne trošimo energiju uzalud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin