Dva Roleksa glumca Pola Njumena u junu na aukciji

Legendarni glumac Pol Njumen, koji je preminuo 2008. godine, takođe je bio uspešan automobilski trkač i ljubitelj finih satova - njegova dva sata marke Roleks Dejtona biće na aukciji u Njujorku.
Dva Roleksa glumca Pola Njumena u junu na aukciji
Foto: Pixabay
Očekuje se da će satovi biti prodati za nekoliko miliona dolara.
Na aukciji u oktobru 2017. godine, sat iste marke takođe od Pola Njumena prodat je za nekoliko minuta za 17,8 miliona dolara.
Glumac je jedan od dva sata švajcarske marke koji će biti na aukciji 9. juna, dobio od supruge, glumice Džoan Vudvord tokom čuvene trke "24 sata Dejtone", automobilske trke po stazi Dejtona bič u američkoj saveznoj državi Floridi.
 
Taj sat procenjen između 500.000 i jedan milion dolara, ima crni brojčanik, kožni kaiš sa diskretnim natpisom "Vozi veoma sporo" i potpisom "Džoana".
 
Drugi sat - Roleks "Zenit" Dejtona, procenjen po istoj ceni, gotovo je identičan model, ali sa belim brojčanikom i metalnom narukvicom. Poklonjen je Njumanu za pobedu njegovog tima na trci "24 sata Dejtone" 1995. godine.
Glumac je tada imao 70 godina i tako je bio najstariji trkač koji je pobedio u trci, navela je aukcijska kuća Sotbi.
 
Ta kuća je krajem februara saopštila da će u junu ponuditi 300 predmeta koji su pripadali legendarnom holivudskom paru Džoan Vudvord i Polu Njumanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.