VIDEO Raskrikavanje: Albanskoj reprezentaciji nije intonirana himna "Bože pravde" pre meča

Video od 30 sekundi na kome su u krupnom kadru prikazani zbunjeni fudbaleri reprezentacije Albanije dok se u pozadini čuje himna "Bože pravde" ovih dana je postao viralan na TikTok-u.
Nalog koji ga je objavio je, međutim, manipulisao originalnim videom i to tako što su na njega "nalepili" melodiju himne Srbije, piše Raskrikavanje
Video je na TikTok-u objavio nalog "Srpski insajder" koji uglavnom deli sadržaje u vezi sa fudbalom i prati ga preko 21.000 ljudi. Video od oko pola minuta je podeljen prošle nedelje i do sada je sakupio preko 31.000 lajkova na ovoj društvenoj mreži, a videlo ga je gotovo 670 hiljada ljudi.
 
@srpski.insajder Погрешна химна или ипак није? #fyp #viral ♬ original sound - Српски инсајдер
 
U dnu videa piše - "Pogrešna himna na meču Albanije ili ipak nije pogrešna?". 
Reč je, međutim, o videu kojim je manipulisano jer je na originalan snimak nalepljena melodija himne "Bože pravde", koja se ne čuje na originalnom snimku.
 
Kako se može utvrditi, video je nastao 7. septembra 2019. godine pred početak utakmice između fudbalera Albanije i Francuske u Parizu. Tada je umesto himne Albanije greškom puštena himna Andore, a ne "Bože pravde". Originalni snimak može se naći na Internetu, između ostalog i na sportskim sajtovima poput Sportkluba koji je ovaj događaj tada detaljno ispratio.
 
Početak utakmice je bio odložen nekoliko minuta jer su reprezentativci Albanije odbili da igraju dok se greška ne ispravi, pa je potom intonirana himna Albanije.
 
Na tom meču se desila još jedna greška - spiker na stadionu se zbog pogrešne himne izvinio "navijačima Jermenije".
 
 
U utakmici je Francuska pobedila rezultatom 4:1, a i selektor francuske reprezentacije Didije Dešan se izvinio Albancima zbog događaja pre početka meča, rekavši da takva greška "ne bi trebalo da se događa".
 
Premijer Albanije, Edi Rama je na Tviteru objavio da mu je predsednik Francuske, Emanuel Makron uputio "iskreno izvinjenje zbog skandaloznog gafa Fudbalskog saveza Francuske". Makron je grešku koja se dogodila nazvao "neprihvatljivom".
 
Inače, protiv reprezentacije Andore, Francuska je igrala utakmicu tri dana kasnije, takođe u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.
 
UEFA je narednog meseca sa 20.000 evra kaznila Fudbalski savez Francuske zbog greške sa himnom.
  • eto

    08.04.2023 12:50
    Macron piše
  • Mile

    07.04.2023 23:06
    A pazi 30.000, njih se naložilo. Ne znam ko je jadniji. Ovaj što je namontirao ili onaj koji je lajkovao. Realna situacija je da sve manje naših sluša himnu Srbije.
  • zztop

    07.04.2023 20:40
    Baš me čudi da nije istina , pa srbija je šampion istine počevši od precednika ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin