Sajam i degustacija žabljih bataka izazvali nezadovoljstvo ekologa

Posetioci će tokom vikenda, na tradicionalnom sajmu u Vitelu na istoku Francuske, degustirati žablje batake, uz negodovanje onih koji osuđuju napad na biodiverzitet i upozoravaju na patnju životinja.
Sajam i degustacija žabljih bataka izazvali nezadovoljstvo ekologa
Foto: Pixabay

"Za taj sajam je uhvaćeno do 350.000 žaba, posebno u Indoneziji i Turskoj, gde je populacija žaba već u alarmantnom padu", izjavila je predstavnica francuske nevladine organizacije "Robin Hud".

Nemačka organizacija Pro Wildlife osudila je metod ubijanja žaba, navodeći da su one još žive kad im se odstranjuju bataci.
"U Evropskoj uniji takvo pljačkanje biodiverziteta zajedno sa tako okrutnim metodama ubijanja ne bi trebalo da bude dozvoljeno. Trebalo bi bude obustavljen takav uvoz", navela su oba udruženja u zajedničkom saopštenju.
 
S druge strane, predstavnik francuskog Bratstva degustacije žabljih bataka branio je sajam smatrajući da je to "jedinstven događaj" u zemlji koji privlači nekoliko hiljada posetilaca.
 
"Sajam postoji gotovo 50 godina, i nije prvi put da jedemo žabe koje nisu iz Francuske, zbog činjenice da ima vrlo malo farmi i da nemaju velike proizvodnje", rekao je Danijel Žile.
 
Reagujući na metod ubijanja žaba i zlostavljanja životinja, on je rekao da ako želi da jede zeca, piletinu ili patku, te životinje moraju da prođu kroz oštricu noža.

Teme

žabe

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin