Etna proradila, obustavljeni letovi iz Katanije zbog pepela

Etna, najaktivniji vulkan u Evropi, proradila je u nedelju i izbacila pepeo na Kataniju, najveći grad na istoku Sicilije, zbog čega su obustavljeni letovi na aerodromu u tom gradu.
Italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV), koji pažljivo prati Etnu, saopštio je da oblaci i kišni dani ometaju praćenje erupcije, koja je nekada spektakularan prikaz vatre i lave.
Institut je saopštio da je pepeo pao na Kataniju i na jedan grad na obronku planine Etna. Nije bilo izveštaja o povređenima.
Aerodrom Katanija saopštio je da su zbog pepela letovi privremeno obustavljeni.
 
INGV je naznačio da je monitoring zabeležio dokaze o pojačavanju aktivnosti podrhtavanja poslednjih dana.
 
Italijanska nacionalna agencija za civilnu zaštitu navela je u četvrtak u upozorenju da bi, s obzirom na povećanu vulkansku aktivnost, moglo doći do iznenadnih varijacija aktivnosti Etne.
 
Početkom 2021. erupcija vulkana trajala je nekoliko nedelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin