Sportista izbegao linč i javno bičevanje u Indoneziji, moraće da žrtvuje kravu

Australijski surfer Bodi Mani Rizbi Džouns izbegao je zatvor u Indoneziji i udarce bičem nakon što je platio 15.000 evra Ediju Ronu, ribaru kojeg je pregazio motociklom.
Sportista izbegao linč i javno bičevanje u Indoneziji, moraće da žrtvuje kravu
Foto: Pixabay
Ovaj 23-godišnjak je bio na odmoru na ostrvu Simeulue, na zapadnoj obali Sumatre, kada je pijan i nag izašao na ulicu i motociklom pregazio muškarca, koji je tom prilikom zadobio teške povrede. Ribar je zadobio više preloma (noga bi mogla biti amputirana nakon infekcije), oštećenje raznih nerava i 50 šavova.
Ovakvo ponašanje Australijanca je izazvalo gnev meštana koji su ga napali i hteli da upadnu u hotel da ga linčuju, ali zahvaljujući policiji, to se nije dogodilo.
Na ceremoniji pomirenja, Bodi Mani Rizbi Džouns se izvinio ribaru i njegovoj supruzi i, prema pisanju lokalne štampe, u sklopu sporazuma predao smeđe torbe pune gotovine.
 
Ono čega surfer, koji je proveo mesec dana u pritvoru, nije pošteđen je doniranje krave za klanje zatvoru u kojem je boravio. Za ovu ceremoniju "čišćenja" Australijanac mora da plati i 30 kilograma pirinča i potrebnih začina, plus kuhinjske troškove.
 
Aceh je jedina provincija u Indoneziji u kojoj vlada šerijatski zakon, koji zabranjuje konzumaciju alkohola, a lokalne vlasti su ranije navele da optužbe za napad mogu dovesti do maksimalne petogodišnje zatvorske kazne ako su povrede dovoljno ozbiljne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin