U Ukrajini zabranjen uvoz knjiga iz Rusije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je zakon o zabrani komercijalnog uvoza knjiga iz Rusije, što je poslednji u nizu poteza čiji je cilj smanjenje kulturnih veza između dve zemlje.
Zakon, koji je parlament usvojio pre godinu dana, takođe uspostavlja uslove za dobijanje posebne dozvole za uvoz knjiga na ruskom jeziku iz trećih zemalja, prenosi Rojters.
Iz kancelarije Zelenskog saopšteno je da će taj zakon "pojačati zaštitu ukrajinskog kulturnog i informativnog prostora od antiukrajinske ruske propagande".
Agencija navodi je u Ukrajini na delu ono što vlada zemlje opisuje kao "proces derusifikacije", argumentujući da je "neophodno poništiti viševekovnu politiku koja je za cilj imala da slomi ukrajinski mentalitet".
 
"Verujem da je zakon ispravan", napisao je Zelenski na Telegramu.
  • Zoka

    24.06.2023 00:40
    Grinberski
    Priča se da će uvoziti aškenazi klasike. Kakva bre ruska literatura, otpad.
  • Gruja-Ns

    23.06.2023 14:38
    Knjige...
    Znači i Dostojevski je agresor...
  • /

    23.06.2023 07:42
    /
    @Edi
    a sta si mislio da ce biti na kraju?

    kao sto su srbi branili hrvatsku, tako su rusi dobili da ih u tom delu sveta nece biti i jos ce biti demonizovani. eventualno ako ustinu jedan deo teritorije za pregovarackim stolom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin