FOTO Neobična saobraćajna signalizacija: Haotične linije imaju smislen cilj

Baune je selo u Francuskoj koje se nalazi na delu regionalnog puta i njime dnevno prođe 2.300 vozila. Nije mnogo, ali za malo mesto - jeste.
FOTO Neobična saobraćajna signalizacija: Haotične linije imaju smislen cilj
Foto: Pixabay (ilustracija)
Navodno su i brzine vozila mnogo veće od ograničenja. Zbog toga su saobraćajni stručnjaci pritekli u pomoć i osmislili jedinstvenu horizontalnu signalizaciju.
Iza svega ovoga stoji jedna ideja - cilj je da se saobraćaj na raskrsnici što više uspori, odnosno odgovorni su pokušali da naprave vizuelni haos koji će podstaći vozače da uspore.
Prvi rezultati pokazuju da su brzine na ovom delu puta drastično smanjene.
 
Neki kritičari, pak, zameraju vlastima što su putevi iscrtani punim linijama, a kako nalažu saobraćajni propisi, preko njih ne bi smelo da se vozi.
 
Ipak, u ovom slučaju vozači moraju da pređu preko njih.
 
  • Cocco

    26.07.2023 07:44
    Tako i kod nas:
    "Haotične linije imaju smislen cilj".
    Ovde one promovišu smisao haotičnosti u glavama onih koji ih crtaju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin