FOTO: Uskoro će napuniti 100 godina, a još je za volanom

Sledeće godine će i zvanično postati stogodišnjak, a time i jedna od najstarijih osoba za volanom na planeti.
FOTO: Uskoro će napuniti 100 godina, a još je za volanom
Foto: Pixabay
Don Mičel obožava vožnju, a za njega su godine samo broj. Za volanom je bio decenijama, a onda je s napunjene 94 godine odlučio da vrati vozačku dozvolu. Kako kaže, iz sigurnosnih razloga odlučio je da se odrekne vozačke dozvole, ali i užitaka koje mu je pričinjavala vožnja automobila i samo putovanje.
Međutim, sudbina je spremila divno iznenađenje za Mičela, zahvaljujući inicijativi "Together We Can". On se našao u "Young driver" programu kao najstariji polaznik inicijative koja se prvenstveno obraća 17-godišnjacima u sticanju vozačkih navika. 
Ona na zanimljiv način omogućava polaznicima da steknu praktično iskustvo vožnje, fokusirajući se na ključne veštine kao što su upravljanje, menjanje brzina, kočenje, ponašanje na raskrsnicama i kružnim tokovima, pa čak i paralelno parkiranje. Istraživanja su pokazala da ovo rano izlaganje praksi odgovorne vožnje smanjuje stope nesreća među novim vozačima.
 
Mičel je kao najstariji polaznik dobio priliku da vozi "opel corsu" u kontrolisanim uslovima. Nije mu dugo trebalo da se priseti svega i opušteno upravlja automobilom. Na kraju je priznao da mu je malo žao što je vratio vozačku dozvolu.
 
 
"Bio sam presrećan što sam ponovo mogao da sednem za volan, slomljeno mi je srce što sam dao dozvolu. Moj najdraži auto koji sam ikada vozio bio je 'morris minor', bio je to prekrasan automobil i sve servise sam sam radio na njemu. Mislim da sam još vozio prilično sigurno s 94 godine, ali dođe trenutak kada se od toga mora odustati. Bilo je sjajno proveriti nisam li zaboravio sve svoje vozačke veštine i, kao kod vožnje bicikla, sve vam se vrati", zaključio je Mičel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin