VIDEO: Predsednik Izraela u prepirci sa stranim novinarima nakon pitanja o bombardovanju Gaze

Izraelski predsednik Isak Hercog imao je danas nekoliko izrazito jakih prepirki sa stranim novinarima, tokom pres konferencije u svojoj rezidenciji u Jerusalimu, javlja "Tajms of Israel".
Kako navodi taj izraelski portal, Hercog, koga smatraju političarem blagog ponašanja, ljutito je reagovao na pitanja novinara CNN-a i britanskog Kanala 4 o bombardovanju Pojasa Gaze od strane izraelske vojske.
Na pitanje novinarke CNN-a, koja je "kolektivno kažnjavanje" civila u Gazi nazvala "ratnim zločinom", Herzog je podigao glas i rekao: "Prilično sam razočaran što me to odmah pitate, zar niste videli (pokolj u južnom Izraelu)? Svi ste to videli. Dakle, sada počinjemo sa retorikom o ratnim zločinima. Stvarno? Zaista?"
Hercog je ponovio da se "Izrael pridržava međunarodnog prava, postupa po međunarodnom pravu", prenosi "Tajms of Israel".
 
Novinar Kanala 4 rekao je da je "zbunjen" Hercogovim odgovorima, s obzirom na to da "izgleda da smatra da je narod Gaze odgovoran za Hamas".
 
Predsednik Izraela je ljutito prekinuo njegovo pitanje: "Uz dužno poštovanje, ako imate projektil u svojoj prokletoj kuhinji i hoćete da ga ispalite u mene, smem li da se branim? To je ta situacija."
 
 
Hercog je kasnije odbacio pitanje novinarke CNN-a o tome da li premijer Benjamin Netanjahu snosi odgovornost za neuspeh da se osujeti napad Hamasa, rekavši: "Mi smo u ratu, ja se uopšte ne bavim ovim pitanjem".
 
Na pitanje šta je plan Izraela, Hercog je odgovorio da je plan da Hamas više ne može da ponovi ovakav napad.
 
" Moramo da se branimo. Imamo puno pravo na to i krajnje je vreme da svet to shvati", naglasio je predsednik Izraela.
  • Sasa

    12.10.2023 19:20
    Prepirka
    Svetu su potrebni novi lideri ako hoce da narodi opstanu na ovoj planeti.Glad zapada za novcem i dominacijom nas je i dovela gde smo sada.
  • =

    12.10.2023 18:19
    narod gaze jeste hamas!pazi nikada nisam znao ili citao taj deo istorije : kada su izraelci pobedili plo je dobio utociste u jordanu ali vrlo brzo su pokusali da im ubiju kralja i preotmu vlast, nakon poraza kralj ih je ipak postedeo i liban preuzeo, 4 god. od njohovog dolaska pocinje libanski civilni rat, u medjuvremenu minhenski masakr, bombasi samoubice i pocinje era otimanja aviona ubijanje i progon nemuslimana dzihad.. eto, dala mi wiki ovo ukratko : blackseptember

    uopste al kaida hamas nusra front isil talibani itd. sve su cia produkt a plo tj. fatah bivseg sssr-a i irana zajedno sa hezbolahom.. cini mi se na bliskom istoku jedino je izrael demokratska zemlja :) rece neko nedavno..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.