Bizarno i besmisleno: Ukrao kutiju sa doniranim matičnim ćelijama sa kojima ne može ništa

Bizarna i besmislena krađa s potencijalno ozbiljnim posledicama dogodila se u ponedeljak na glavnoj železničkoj stanici u Duizburgu kada je lopov ukrao transportnu kutiju s doniranim matičnim ćelijama
Bizarno i besmisleno: Ukrao kutiju sa doniranim matičnim ćelijama sa kojima ne može ništa
Foto: Pixabay
U ponedeljak uveče je iz voza Intersiti ekspresa 129, koji saobraća između holandskog Arnhema i nemačkog grada Duizburga ukradena rashladna kutija s doniranim matičnim ćelijama.
 
U vagon je oko 18.30 seo Francuz (59) zadužen za transport matičnih ćelija, ali kad je voz stao na stanici u Duizburgu pored njega je prošao nepoznati muškarac i iznenada zgrabio transportni frižider.
Francuz je odmah prijavio krađu saveznoj policijskoj stanici u Duizburgu pa su se u potragu uključile i državna i savezna nemačka policija.
 
Istovremeno su analizirani snimci nadzornih kamera na kojima se vidi lopov koji odnosi kutiju.
 
"Detektivi u civilu od ranije poznaju muškarca po krađama i uspeli su da ga identifikuju. Mada znaju njegovo ime, potraga za osumnjičenim za sada je neuspešna", navela je policija.
Krađa je potpuno besmislena jer počinilac ne može ništa s matičnim ćelijama, rekli su iz policije, dodavši da je pokrenuta kriminalistička obrada zbog krađe.
 
Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u stanicu. U njoj su ostale dve epruvete s krvlju, ali odnete su sve kesice s matičnim ćelijama.
 
Terapijom matičnim ćelijama u većini slučajeva leče se pacijenti koji boluju od nekog oblika raka krvi. Za većinu bolesne dece i odraslih takva je donacija poslednja nada za ozdravljenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin