Ova zemlja sveta je najskuplja za život: Više od 80 odsto budžeta ide na socijalu i obrazovanje

Platforma World of Statistics, koja skuplja podatke i statistike iz raznih područja, objavila je listu najskupljih zemalja za život na svetu.
Ova zemlja sveta je najskuplja za život: Više od 80 odsto budžeta ide na socijalu i obrazovanje
Foto: Pixabay
Prema njihovim podacima, koje prenose sa Numbea, stranice koja se bavi troškovima života u zemljama širom sveta, naskuplja zemlja za život na svetu su Bermudi.
Prema ovim podacima, Švajcarska je na drugom mestu, dok su Kajmanska ostrva na trećem mestu. Četvrta najskuplja zemlja su Bahami, Island je peta najskuplja zemlja za život. Slede Singapur, Barbados, Džerzi, Norveška i Danska. 
Standard u Bermudima je visok, nemaju puno stanovnika i u glavnom gradu Hamiltonu živi oko 3.000 ljudi. Najvažnija ekonomska grana je turizam s oko 40 odsto društvenog bruto proizvoda. Bermudi su i poreski raj i na ostrvima su smeštene kreditne ustanove i osiguravajuće kompanije.
 
 
Nezaposlenosti praktično i nema. Više od 80 odsto budžeta se izdvaja za socijalna davanja i za obrazovanje.
  • Nenad

    29.11.2023 08:55
    Samo za bogate
    Bermuda su poreski raj za bogate. Tu žive milioneri i milijarderi, domaća radna snaga ih služi i dođe po neki turista. Tu se dolazi privatnim avionima preko Royal Charter Servisa, ili privatnim velikim jahtama, ne znam da li je dozvoljeno kruzerima da uplovljavaju. Ukratko, nije to mesto za svakoga, značajni su zemlje na mestu broj 2, 9, 10, 11. Tu već može da se emigrira i živi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin