Na putevima Njujorka desetine hiljada vozača za koje se ne zna kakav im je vid

Vozači u državi Njujork koji su tokom pandemije korone vozačke dozvole obnovili po skraćenoj proceduri, bez pregleda očiju, izgubiće dozvole ako ove nedelje ne podnesu rezultate tog pregleda.
Na putevima Njujorka desetine hiljada vozača za koje se ne zna kakav im je vid
Foto: Pixabay
Tako upozorava Državno odeljenje za motorna vozila (DMV).
 
Prema najnovijoj proceni DMV-a, takvih je oko 49.500 širom države, a odavno utvrđeni rok da dostave potvrde o pregledu očiju ističe u petak, 1. decembra.
Ukoliko to ne učine, vozačke dozvole će izgubiti građani koji su ih produžili u doba pandemije. 
 
Vozači su od 1. marta 2020. do 31. avgusta 2021. godine zbog ograničenja kretanja i zatvaranja niza službi, mogli sami onlajn da produže važenje vozačkih dozvola, potvrđujući izjavom da dobro vide, ali je trebalo da naknadno, kada pandemija prođe, odu na pregled i podnesu potvrde o stanju svog vida.
Tokom poslednje dve godine DMV je slao obaveštenja vozačima da dostave potvrde o stanju vida. U aprilu ih je bilo oko 150.000 koji to još nisu učinili, a sada je preostalo oko trećine tog broja.
 
DMV-u je potrebno oko pet dana da obradi potvrdu o stanju vida, a ponekad i duže ako se potvrda šalje poštom.
 
Vožnja sa isteklom vozačkom dozvolom u državi Njujork povlači novčanu kaznu od 200 do 500 dolara, a ako se to ne plati, kazna je 30 dana zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin