Reper pljačkao bankomate pa tim novcem finansirao spotove

Policija u Grčkoj uhapsila je rep izvođača, optuženog da je koristio eksploziv za pljačku bankomata, kako bi finansirao svoje muzičke spotove, saopštile su grčke vlasti.
Reper pljačkao bankomate pa tim novcem finansirao spotove
Foto: Pixabay

Grčki pevač (28), čije ime nije navedeno, uhapšen je tokom vikenda sa još dvojicom osumnjičenih od 26 i 27 godina, nakon što je policija upala na imanje u blizini Atine i pretresla nekoliko vozila, preneo je AP.

Agencija napominje da je policija u toj akciji zaplenila 1,5 kilograma eksploziva, jurišnu pušku M16, četiri pištolja i nešto više od 200.000 evra u gotovini.
 
"Oni su prali novac trošeći ogromne sume preko muzičke industrije ili u kockarnicama“, rekao je policijski brigadni general Joanis Skoras.
Portparolka policije Konstancija Dimoglidu navela je da je banda povezana sa 10 napada na bankomate u nekoliko delova Grčke, uglavnom na izolovanim lokacijama, a dosad je ukupno ukrala oko 710.000 evra.
 
Trojica osumnjičenih suočavaju se sa optužbama za višestruku pljačku, nedozvoljeno posedovanje oružja, kao i za posedovanje i upotrebu eksploziva i krađu vozila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin