Preminuo Karl Veders, poznat po ulozi Apolo Krida u "Rokiju"

Karl Veders, glumac koji se proslavio ulogama u filmovima iz serijala "Roki", "Predatoru" i seriji "Mandalorijanac", preminuo je 1. februara.

Veders je imao 76 godina.

Prema saopštenju njegove porodice, koje je preneo Varajeti, umro je u snu.

"Svojim doprinosom filmu, televiziji, umetnosti i sportu, ostavio je neizbrisiv trag i bio je priznat širom sveta i među pripadnicima različitih generacija. Bio je voljen brat, otac, deda, partner i prijatelj", navodi se u saopštenju porodice.
 
Veders je glumio boksera Apolo Krida u filmovima o Rokiju, sa Silvesterom Staloneom, počevši od originala iz 1976. godine.
 
 
Glumio je sa Arnoldom Švarcenegerom u "Predatoru" iz 1987. godine, a poslednjih godina je igrao Grifa Kargu u seriji "Mandalorijanac".
  • /

    03.02.2024 16:47
    /
    preminuo je i Mark Gustafson.
    prosle godine ste ga svi slavili.
    redakcija neka progugla
  • 021

    03.02.2024 08:32
    Apolo Krid, Dilon, Grif Karga... Počivaj u miru, legendo...
  • capriolo

    03.02.2024 07:48
    Smrt je protivnik kojeg ni najbolji među nama ne mogu da pobede. Počivaj u miru, Apolo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin