Ako automobil pređe određen broj kilometara - teže ga je prodati, evo koliko

Stručnjaci upozoravaju da će određena kilometraža vašeg automobila u glavama kupaca izgledati tako loše da će vozilo biti gotovo nemoguće prodati.
Ako automobil pređe određen broj kilometara - teže ga je prodati, evo koliko
Foto: Pixabay
Prekoračenje određenog praga pređenih kilometara može drastično smanjiti šanse za dobru prodaju vašeg vozila. Kilometraža je faktor koji može i onemogućiti prodaju vašeg automobila, a određena očitavanja brojača kilometara mogu sugerisati da biste mogli da sklopite dobar posao s kupcem.
 
Verovatnoća da nađete kupca za svoje vozilo prvenstveno zavisi od mehaničkih i psiholoških implikacija koje stoje iza određenih brojki pređenih kilometara.
Prodaja pre nego što automobil pređe 50.000 do 60.000 kilometara u većini slučajeva je vaš najbolji izbor budući da opšte garancije mnogih proizvođača automobila ističu oko te referentne vrednosti, a tada je često potrebno obaviti prvi krug značajnog održavanja.
 
Drugo merilo kilometraže koje treba uzeti u obzir je prodaja vozila pre nego što pređe između 90.000 i 110.000 kilometara. Garancija za pogonski sklop automobila često ističe unutar tog raspona kilometraže, a drugi ciklus većeg održavanja obično prati i isticanje garancije.
Međutim, vozila koja prelaze 100.000 kilometara često stvaraju psihološku prepreku za kupce, čak i ako model dobro radi.
 
Stručnjaci kažu: "U glavama kupaca postoji uobičajena percepcija da vrednost automobila pada nakon što brojač pređe 100.000 kilometara."
 
Evidencija o održavanju može potencijalnom kupcu pokazati da vozilo koje dobro radi s više od 100.000 pređenih kilometara vredi njegovog novca, naglašavajući važnost organizovanja i skladištenja ove papirologije.
  • Boško

    18.02.2024 08:50
    Za Srbiju ne važi
    Polovnjaci sa zapada su uglavnom ispeglan na tek nešto više od 100tkm. Skinuto bar dva do tri puta više. To naše vlasti dozvoljavaju, dok je u zemljama iz kojih se uvozi, krivično delo. Ali uvoznički lobi krševa i delova je sastavni deo vlasti.
  • Goja

    18.02.2024 08:28
    Goja
    U Srbiji ovo nevaži. Auta se kupuju od 200 300 hiljada km i drže cenu sa pričom tek razradjeno. Svako Auto koje ima 100 hiljada i vise km u Evropi gubi od 50 do 70% na ceni. Onda se prodaju za Balkan Aziju uz friziranu km dok je cena 20% niza maksimalno ovisno od godista opreme i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin