Tužio lutriju: Objavljeni njegovi brojevi za dobitak od 340 miliona dolara, pa mu rekli da je greška

Džon Čiks uplatio je listić Poweball lutrije u Vašingtonu, a dva dana nakon izvlačenja na stranici "DC Lottery" video je kako su izvučeni upravo oni brojevi koje je odabrao.
Tužio lutriju: Objavljeni njegovi brojevi za dobitak od 340 miliona dolara, pa mu rekli da je greška
Foto: Pixabay
Međutim, iz Powerballa su rekli da su greškom objavili brojeve koji nisu izvučeni i da nije dobitnik 340 miliona dolara. Nakon toga, Čiks je odlučio da tuži lutriju.
 
Kaže da su brojevi koje je zaokružio kombinacije rođendana članova porodice i drugih brojeva od ličnog značenja. Samo izvlačenje nije gledao, već je dva dana kasnije video na internet stranici da su izvučeni brojevi koje je zaokružio.
"Malo sam se uzbudio, ali nisam vikao i vrištao. Pozvao sam prijatelja koji mi je rekao da fotografišem brojeve, što sam i uradio. Zatim sam otišao na spavanje", rekao je Čiks, piše Skaj njuz.
 
Naredni dan uputio se u lutriju kako bi podigao svoj dobitak, ali zahtev za isplatu mu je odbijen, jer sistem nije mogao da potvrdi listić kao dobitni. Jedan od zaposlenih rekao mu je "da listić nije dobitni te da ga samo baci u kantu jer novac neće dobiti". Umesto u smeće, Čiks je listić sačuvao i tužio Powerball.
Direktorka projekta Taoti Britani Bejli na sudu je rekla da je 6. januara tim za obezbeđenje kvaliteta sprovodio testiranje koje je uključivalo promenu vremenskih zona s koordinisanog vremena na istočno standardno vreme. U 12 sati i 9 minuta slučajno su objavljeni testni rezultati na internet stranici.
 
S obzirom na to da je izvlačenje bilo 7. januara, brojevi objavljeni dan ranije nisu nikako mogli biti oni potrebni za osvajanje džekpota. Dan kasnije, netačni brojevi nalazili su se pored stvarnih brojeva izvučenih u emisiji, a greška je primećena 9. januara, kada je i uklonjena.
 
Čiksov advokat Ričard Evans rekao je kako postoji presedan za takvu situaciju. Prošlog novembra lutrija Ajove objavila je pogrešne brojeve Powerballa, ali ljudi koji su imali sporne brojeve mogli su da zadrže svoje nagrade koje su se kretale od četiri do 200 dolara.
  • Dejan

    21.02.2024 21:38
    Isto tako mo....kladionica nije htela da čoveku na grčkom kinu isplati novac jer kazu grcka- Srbija razlika u vremenu pa su izbacili pogrešno izvlačenje,Jos covek slikom tiket,a radnica mu rekla da tiketi dobitni ali da nesme nista dok nedodje sef.Sef doso i kaze greska,a covek je tuzio kladionicu,nznam dal je uspeo
  • Guest

    20.02.2024 15:11
    Licemerno do bola!
    Pa da. Tako lutrijske poštenjačine to rade. Podele ljudima sitne dobitke do 200 USD zbog njihove greške, a kada treba isplatiti ovoga što je nabo džekpot (zbog iste te njihove greške) nastupi tajac i kažu mu da baci tiket u kantu za smeće. I još se onda i ljute i izmišljaju kojekakve razloge i opravdanja, vremenske zone, promene i druge vragolanije. Jel to zato što je on 1 a ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin