Čistačica u konzulatu Bugarske intervjuisala kandidate za državljanstvo

Čistačica u Konzulatu Bugarske u Bitolju obavljala je intervjue sa kandidatima za dobijanje bugarskog državljanstva, obelodanio je poslanik bugarske stranke Preporod (Prerodba) Angel Georgiev.
Čistačica u konzulatu Bugarske intervjuisala kandidate za državljanstvo
Foto: Pixabay
Kako je prenela agencija MIA pozivajući se na medije u Bugarskoj, Georgiev tvrdi da je čistačica konzulata obavljala razgovore sa kandidatima i kao rezultat toga bilo je mnogo odbijenica.
 
Potpredsednica Vlade Bugarske i ministarka spoljnih poslova Marija Gabrijel je u odgovoru na njegovu primedbu i poslaničko pitanje potvrdila da je u bugarskom konzulatu u Bitolju došlo do sistemskih propusta i da čistačica više nema pristup arhivu i konzularnoj službi.
Prema rečima Gabrijel, iz uvida obavljenog u konzulatu nisu pronađeni direktni dokazi da je čistačica intervjuisala kandidate za bugarsko državljanstvo, ali je potvrđeno je bilo "zastrašujućih prekršaja" koji su nedopustivi u diplomatskim službama.
 
Gabrijel je ukazala da je 2.719 dosijea vraćeno Generalnom konzulatu u Bitolju na kompletiranje i da su otkrivene ozbiljne nepravilnosti u procesu davanja bugarskog državljanstva.
Taj slučaj je otkriven nakon što su se početkom februara pojavile prijave o nepravilnostima u konzulatu u Bitolju.
 
"Nakon detaljne istrage, sačinjen je izveštaj sa procenom i analizom prikupljenih dokumenata i informacija, koji otkrivaju zastrašujuće nepravilnosti u procedurama koje su ključne za rad svakog konzulata", istakla je Marija Gabrijel.
 
Bugarski nacionalni radio javio je da je izveštaj inspekcije u Konzulatu u Bitolju upućen Inspektoratu Ministarstva pravde Bugarske  i da se za odgovorne očekuju sankcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin