Italija ukida slanje fotki s kamera za brzinu jer su "propadale veze, brakovi i poslovi"

Italijansko ministarstvo saobraćaja objavilo je da se vozačima uhvaćenim u prekoračenju brzine više na adresu neće slati fotografije s kamera već samo obaveštenje.
Italija ukida slanje fotki s kamera za brzinu jer su "propadale veze, brakovi i poslovi"
Foto: Pixabay
Fotografije s kamera za kontrolu brzine koristiće se samo ako vozač uloži zvanični prigovor na kaznu. Italijanski list "Corriere della Sera" izjavio je da su ovaj dekret odobrile italijanske službe za zaštitu podataka.
 
Isti list piše da je bilo više slučajeva propadanja veza, brakova ili poslovnih dogovora nakon što su fotografije snimljene kamerama otkrile da je u njihovom automobilu bio neko za koga se nije očekivalo da putuje s njima.
Mateo Salvini, zamenik premijerke i ministar saobraćaja, više puta je kritikovao korišćenje kamera za kontrolu brzine u svrhu pisanja kazni, tvrdeći da ih opštine koriste za stvaranje prihoda. 
 
"Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolama, ali takođe spasiti novčanike građana tako što ćemo ih osloboditi anarhije kamera za brzinu", rekao je ministar Salvini, a prenosi "Corriere della Sera".
Salvini je rekao da bi kamere trebalo da ostanu postavljene u visokorizičnim područjima, kao što su škole i bolnice, ali ne na putevima s dve trake kako bi se oporezivali i maltretirali vozači. 
 
Prema nacrtu uredbe koju citira "Corriere della Sera", kamere za kontrolu brzine moraju se postaviti kako bi se garantovala bezbednost i cirkulacija saobraćaja, a ne kako bi se prikupljao novac za opštinska veća.
 
Italija ima oko 11.000 kamera za kontrolu brzine - više od bilo koje druge zemlje članice EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin