Skvoteri zauzeli lokal Gordona Remzija, policija im ne može ništa

Grupa od najmanje šest skvotera preuzela je hotel i gastropab Gordona Remzija u Londonu, a reč je o prostoru koji je krajem prošle godine ponuđen na prodaju po početnoj ceni od 13 miliona funti.
Skvoteri zauzeli lokal Gordona Remzija, policija im ne može ništa
Foto: Screenshot (Youtube/Gordon Ramsey)
U obaveštenju zalepljenom na vratima piše da grupa ima pravo da zauzme prostor jer se ne radi o stambenoj zgradi, zbog čega useljenje ne podleže zakonu iz 2012. prema kom se skvotovanje u stambenim zgradama smatra kršenjem zakona.
 
"The Sun" piše da je Remzi u sredu pozvao policiju, ali ona do sada nije uspela da istera skvotere.
U Ujedinjenom Kraljevstvu zauzimanje nestambenog prostora neke osobe bez njenog dopuštenja samo po sebi se ne smatra kaznenim delom, iako policija može da preduzme odgovarajuće mere ukoliko se naknadno počine neka kriminalna dela, poput krađe ili oštećenja tuđe imovine.
 
"Policija je obaveštena o skvoterima na napuštenom imanju u Parkveju u sredu, 10. aprila. Reč je o civilnoj stvari pa policija nije ulazila na posed", stoji u policijskoj objavi. 
Godine 2007. nekadašnju gostionicu iz 19. veka kupio je filmski redotelj Gari Lov, a nakon toga ju je iznajmio Remziju na rok od 25 godina uz godišnju zakupninu od 640.000 funti.
 
Međutim, 2015. Ramzi je bez uspeha pokušao da raskine ugovor o najmu na sudu i na kraju je prostor krajem prošle godine ponudio na prodaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin