Prema Nemačkom udruženju hotela i restorana (DEHOGA), povećao se broj nedolazaka, odnosno nepojavljivanja gostiju uprkos rezervaciji ili otkazivanja u zadnji tren, prenosi Focus.de, a za ugostitelje, posebno u one koji rade u elitnim restoranima, to znači nenadoknadiv ekonomski gubitak.
Kristijan Heler iz Nemačkog veća za bonton kaže da se ljudi boje da se obavežu i sve opcije drže otvorenim do poslednjeg trenutka pa tako neretko u zadnji tren otkažu rezervaciju ili se uopšte ne pojave, a kako bi sprečili tu praksu, neki restorani u Nemačkoj već su preduzeli neke mere.
Kako piše Focus.de, jedan od takvih restorana je i bi:braud u Ulmu. U ovom restoranu gosti mejlom dobijaju informaciju o rezervaciji uz ostale detalje. A kako se ne bi dogodilo da u zadnji tren otkažu rezervaciju, oni moraju ponovo da potvrde rezervaciju na njihovoj stranici i prilože broj svoje kreditne kartice.
Osim toga, gosti prilikom rezervacije dobiju informacije o naknadama za nepojavljivanje ili kasno otkazivanje, a neki restorani ponovo zovu svoje goste na dan posete i pitaju da li dolaze.
"Vrlo je uobičajeno da ljudi rezervišu sto u nekoliko restorana i u zadnji tren odluče u koji će restoran ići. Vrlo je neugodno imati prazne stolove, posebno u restoranima s manjim brojem stolova, s posebno kvalitetnim jelovnikom i visokom cenom robe", kaže somelijer Holger Bajer koji radi u ovom restoranu.
Ipak, dodaje da, iako naknada za nepojavljivanje u ovom restoranu u Ulmu postoji već dve godine, naplaćena je samo dva puta jer imaju vrlo pouzdane goste.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Petroljub
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar