VIDEO: Pokazala kako izgleda porođaj, snimak postao hit

Bruk Bernal učenicima srednjih škola predaje porodičnu medicinu, a među temama koje obrađuje je i porođaj.
Za tu prigodu osmislila je prilično slikovitu demonstraciju s lopticom za stoni tenis i balonom. Ukratko, lopticu koja predstavlja bebu ubaci u balon, a onda je kroz otvor balona gura napolje.
 
Kako je otkrila za BuzzFeed, ideju je dobila na Fejsbuku.
 
 
"Jedna nastavnica objavila je kako ona to objašnjava svojim učenicima i svidelo mi se. Ne znam ko se ovog prvi setio, ali svaka mu čast na kreativnosti", rekla je.
 
Nakon što je objavila snimak demonstracije na Tiktoku, brzo je postala viralna i skupila pet miliona pregleda. 
 
"Demonstracija ne uznemirava previše moje učenike, najviše ih zaintrigira kako loptica stane u balon i kako se on toliko rastegne bez pucanja. Ovo je dobro vizuelno pomagalo. I jasno je da beba neće izleteti preko sobe poput loptice. Mislim da im je ovako jasnije nego da im prikazujem snimke porođaja", rekla je.
 
Dodala je da joj nikad balon nije pukao na demonstracijama, ali se događalo da loptica zapne, ali to iskoristi kao dokaz za to koliko je porođaj težak.
 
Bruk, koja je trenutno treći put trudna, a ističe da je važno mlade upoznati s procesom rađanja.
 
"Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kad sam prvi put bila trudna, nije mi verovao kad sam mu sve ispričala. Zbog toga svojim učenicima želim da pružim osnovno znanje, kako bi se devojke osećale sigurnije kad jednog dana budu trudne i kako bi bili odlična podrška nekome ko je trudan i čeka porođaj", dodala je.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom