Tinejdžer zbog kućnih poslova prijavio oca policiji za "ilegalni dečji rad"

Kineski mediji nedavno su izvestili o slučaju dečaka koji je šokirao policiju kada je oca optužio za "ilegalni dečji rad" jer je bio prisiljen da obavlja kućne poslove.
Tinejdžer zbog kućnih poslova prijavio oca policiji za "ilegalni dečji rad"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Bizarni incident navodno se dogodio ove nedelje u kineskoj provinciji Anhui. Prema priči, ocu je prekipelo jer je sin zanemarivao svoje obaveze i provodio vreme na mobilnom telefonu. Zato ga je zamolio da telefon ostavi i obavi neke kućne poslove.
 
Ljut na oca, tinejdžer se iskrao iz kuće i otišao pravo u policijsku stanicu. Tom prilikom je oca optužio za "ilegalni dečji rad", prenosi Index.
 
Dežurni policajci nisu razumeli tinejdžera starog 14 godina pa su ga otpratili kući kako bi saznali što se dogodilo. 
 
Otac je policiji objasnio šta se dogodilo, a kako prema kineskom zakonu o ilegalnom dečjem radu kućni poslovi ne spadaju u to, sin nije imao više argumenata.
 
Bizarni slučaj postao je viralan na društvenim mrežama, gde su mnogi savetovali roditeljima da ozbiljno porazgovaraju sa sinom pre nego što bude prekasno.
  • Dragan

    27.07.2021 00:53
    Ah
    Moj komšija dva sina jedan 21 a drugi 23g imaju obavezu dok su riditelji na poslu da očiste stan i da sat vremena pre nego diđu kući spreme sto i podgreju ručak i obavezno prisustvuju obedu ili za ručak ili za večeru.Roditelji otac radnik,majka medecinska sestra.To rade id osnovne škole.
  • Ja

    26.07.2021 16:22
    Dečja prava
    Dečja prava
  • Da, da

    26.07.2021 14:38
    Strašno
    Ovako će uskoro i kod nas da tuže roditelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom