VIDEO: Bosanac izgradio rotirajuću kuću da udovolji ženi

Da bi udovoljio svojoj supruzi koja je htela da ima raznolikiji pogled iz porodične kuće, bosanski samouki inovator izgradio je rotirajuću kuću.
"Umorio sam se od njenih pritužbi i čestog preuređivanja naše porodične kuće i rekao sam: sagradiću ti rotirajuću kuću kako bi mogla da je rotiraš kako god želiš", rekao je Vojin Kusić (72) za Rojters, ispred svoje nove kuće koja privlači pažnju prolaznika.
 
Smeštena na plodnoj ravnici u severnoj Bosni blizu Srpca, kuća se okreće oko svoje ose, s pogledom na kukuruzna polja i poljoprivredna zemljišta koji se menja na šume i reku pri željenoj brzini.
 
"Kuća može da napravi pun krug za 24 sata pri najmanjoj brzini, dok pri najbržem rotiranju može napraviti pun krug u 22 sekunde", rekao Kusić.
 
Njegova supruga nije želela da komentariše novu kuću.
 
Kusić je rekao da je bio inspirisan izumiteljima Nikolom Teslom i Mihajlom Pupinom i da ga je siromašno poreklo bez mogućnosti dobrog obrazovanja nateralo da potraži načine kako da sam nešto napravi.
 
"Ovo nije inovacija, potrebni su samo volja i znanje, a ja sam imao dovoljno vremena i znanja", rekao je i dodao da je kuću izgradio potpuno sam.
 
Trebalo mu je šest godina da dovrši projekat, a odmor mu je bio boravak u bolnici radi srčanih problema. Kaže da je kuća otpornija na oštećenja od potresa nego stacionarne kuće.
 
"Tražio sam lekare da mi produže život najmanje godinu dana jer sam imao taj projekat u svojoj glavi... a niko ne bi znao da ga završi".
 

Teme

Kuća
  • bibi

    09.12.2021 19:15
    Bravo
    Za Vojina, sve pohvale.
  • Дада

    10.10.2021 23:23
    Зато жене воле Босанце! И не само зато ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom