Tužio roditelje jer su prestali da ga finansiraju, pa izgubio na sudu

Nezaposleni Faiz Sidiki (41), koji živi u Londonu, tužio je svoje roditelje jer su prestali da ga finansijski izdržavaju.
Tužio roditelje jer su prestali da ga finansiraju, pa izgubio na sudu
Foto: Pixabay

U sudskim spisima koji su isplivali u medije, Sidiki se opisao kao "ranjivo" odraslo dete sa zdravstvenim problemima, te je tvrdio da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska prava.

Sidikijev zahtev da ga roditelji izdržavaju odbijen je nakon što je sud uzeo u obzir sva njegova ograničenja, te je naveo da "roditelji ne bi trebalo da imaju zakonsku dužnost da izdržavaju svoju odraslu decu koliko god bila ozbiljna njihova potreba".

"Ono što gospodin Sidiki traži jeste da se nametne odnos finansijske zavisnosti roditeljima koji ne žele da se taj odnos nastavi. On se ne tretira drugačije zbog zdravstvenog stanja ili invaliditeta. To nisu relevantni faktori u kontekstu ovog slučaja", dodaju.
 
Sud je naveo kako bi to moglo uticati na drugu odraslu decu koja traže finansijsku pomoć od svojih roditelja.
 
"To bi iz temelja promenilo odnos između države i roditelja, omogućavajući svim odraslim osobama da vode parnicu protiv svojih roditelja, bez obzira na to jesu li njihovi roditelji u vanbračnoj zajednici ili ne, kada odrasla osoba tvrdi da razmišlja o visokom obrazovanju ili kada postoje posebne okolnosti", zaključili su.
 
Podetimo, diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine, besplatno živi u stanu od 1,14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakšande (69) i oca Džaveda (71) u londonskom Hajd Parku. Osim toga, roditelji mu plaćaju račune i daju mu 550 dolara džeparca nedeljno.  
 
Ipak, oni su mu zapretili prestankom finansiranja zbog ozbiljne svađe koju su imali, a on je odlučio da ih zbog toga tuži.
  • 002211

    22.12.2021 12:22
    @Novosadjanka, kakva si ti Novosađanka? Jes' ti mama?
  • Novosadjanka

    10.12.2021 14:07
    Imati dete je odluka za ceo zivot. On nije trazio da se rodi vec su mu to priustili roditelji i sada neka placaju.
  • Saša

    10.12.2021 10:27
    Kasno
    Trebali su ga na vreme vaspitavati. I oni snose deo krivice što je debil.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom