VIDEO: Majka putuje sa sinom noseći ga na leđima

Australijanka Niki Antram već godinama putuje svetom sa sinom Džimijem.
Niki (43) rodila je Džimija kad je imala 17 godina, a dosad su već obišli brojne delove Australije, a bili su i na Havajima i Baliju, piše "Dejli mejl".
Džimi je rođen s telesnim i mentalnim invaliditetom. Oslepeo je kada je bio star svega dva meseca i potrebna mu je ccelodnevna nega. Kada je Niki rodila Džimija, obećala je sama sebi da će mu pružiti najlepši mogući život. Niki neretko nosi Džimija na leđima tokom putovanja, kako bi mu lakše omogućila brojne avanture.
Zna da će joj nošenje Džimija na leđima vremenom postati sve teže. Imaju i invalidska kolica koja ponekad koriste, a Niki pomaže svom sinu i da sam napravi po koji korak.
 
"Kad planiram naše veliko putovanje, uvek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odeće, pa čak i jastučnica, čaršafa, itd. Sve unapred planiram i najavljujem naš dolazak gde god išli, od restorana, hotela do raznih avantura. Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih obavestim o nama kako bih bila sigurna da sve razumeju i da sve prođe u najboljem redu", rekla je Niki.
 
 
Džimi je dosad jahao na konju, vozio se sankama, plivao s delfinima... Niki je rekla kako ne mogu da idu u bilo kakav smeštaj zbog njegovog stanja.
 
"Izuzetak su bili Havaji gde su svi želeli da im se Džimi pridruži", kaže.
 
Već je isplanirala da naredna njihova avantura bude u Kanadi, ali ih je pandemija u tome sprečila pa se nada da će to uskoro biti moguće. Trenutno zbog kovid mera obilaze Australiju.
 
"Srećna sam jer Džimi ima slične interese kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, u vodi, u avanturama. Od Balija do Havaja bismo ostajali napolju po celu noć, jer i on voli da se zabavlja. Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji i najpustolovniji život. Većinu vremena najviše uživa u najjednostavnijim stvarima", ispričala je.
 
"On je moja inspiracija. Uvek je srećan, nasmejan...Ponekad se pitam kako mogu biti tužna kad vidim njega tako nasmejanog iako nikad nije video boje, oblake, dugu... On ipak sedi i smeši se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam", dodala je.
 
  • Slucaj

    07.01.2022 11:06
    Valjda tako zaradjuje pare od objava. Nije joj zameriti. Na sva ta mesta je dete moglo i u kolicima i bilo bi im oboma komotnije. Verovatno je tako van fejsbuka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom