U Nemačkoj postoji Ambulanta za uplakane bebe, nude pomoć iscrpljenim roditeljima

Nakon što je Dara Filds na Tviteru objavila da u Berlinu postoji usluga hitne pomoći za uplakane bebe, nije teško zaključiti zašto mnogi zavide stanovnicima glavnog grada Nemačke.
 U Nemačkoj postoji Ambulanta za uplakane bebe, nude pomoć iscrpljenim roditeljima
Foto: Pixabay
Osim u Nemačkoj, usluga "Schreibaby Ambulanza", što u prevodu znači Ambulanta za uplakane bebe, dostupna je i u Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu, prenosi Index.hr.
Cilj je da se novopečenim majkama pruži krizna podrška u trenucima očaja, straha i iscrpljenosti koje često osećaju dok balansiraju sopstveni fizički oporavak s novorođenčetom koje plače.
Kada hitna pomoć za uplakane bebe stigne, roditeljima se ponudi da se distanciraju, kao i da nauče nove i inovativne načine brige o jedinstvenim potrebama svoje bebe.
 
"U Berlinu postoji ambulanta za uplakane bebe. Ako vaša beba previše plače, a vi ste iscrpljeni, oni dolaze k vama, proveravaju vaše emotivno stanje i daju vam savet", napisala je Filds i skupila 12 hiljada lajkova.
 
Ovu uslugu mogu koristiti roditelji dece do treće godine. Pomoć nude i socijalni radnici, učitelji i psiholozi koji savetuju o spavanju, ishrani i ponašanju, kao i o svemu ostalom što bi moglo povećati stres i iscrpljenost kod roditelja male dece.
 
Prema Američkom psihološkom udruženju (APA), jedna od sedam žena doživi postporođajnu depresiju, a studija iz jula 2022. godine, objavljena u "Journal of Psychiatric Research", pokazuje da su se stope značajno povećale od početka pandemije koronavirusa.

Studija iz 2019. godine, objavljena u časopisu "Academic Pediatrics", otkrila je da je za žene koje imaju nemirne bebe dvostruko veća verovatnoća da će imati umerene do teške simptome depresije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom