VIDEO: Mama iz Australije pokazala "biblioteku" igračaka, roditelji oduševljeni

Roditelji znaju da se u njihovom domu može nakupiti ogromna količina igračaka.
VIDEO: Mama iz Australije pokazala "biblioteku" igračaka, roditelji oduševljeni
Foto: Pixabay
To je pravi mali raj za decu, ali za roditelje, pogotovo ako su minimalisti, razbacane i nepregledne igračke prava su muka. Znamo i da svaka igračka ima svoj vek trajanja - bilo da se polomi ili se dete jednostavno zasiti.
Roditelji iz Australije doskočili su tom problemu razvijanjem koncepta biblioteka igračaka (igračkoteke). U viralnom TikToku, australijska mama Eli pokazala je biblioteku igračaka u svom gradu gde, uz mesečnu naknadu, roditelji mogu da iznajme sve, od malih trotineta do Lego kocki i vodenih stolova.
 
"Imaju sve igračke koje vaše dete može poželeti, a vama možda nije zgodno da vam dugoročno zauzimaju mesto u stanu", kaže Eli u videu koji je oduševio roditelje širom sveta.
Ovaj koncept razvilo je udruženje "Toy Libraries" i već je otvorilo preko 280 biblioteka širom Australije. Uz osnovnu članarinu, roditelji mogu da iznajme četiri igračke istovremeno i zadrže ih do tri nedelje.
 
@elli.tamar The toy library has become a critical part of our weekly toy rotation. #toyrotation #toylibrary #toddlertoys #toyrotationideas ♬ original sound - ELLI
 
Prednosti ovog koncepta su što štedi dragoceni prostor roditeljima, a naravno i novac. Što se dece tiče, i ona profitiraju jer im se inventar igračaka stalno menja. S obzirom na to da će manje igračaka završiti u smeću, biblioteke igračaka odlične su i za prirodu, a i za socijalizaciju dece jer se tamo uvek formiraju male grupe za igranje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom