Pravila u kružnom toku u Grčkoj malo drugačija nego u Srbiji

Tokom leta portalu grckainfo javilo se nekoliko turista kojima se desila neprijatna i prilično opasna situacija tokom vožnje u kružnom toku u različitim gradovima Grčke.
Pravila u kružnom toku u Grčkoj malo drugačija nego u Srbiji
Foto: Pixabay
Naime, dok su u Srbiji ovakve raskrsnice najčešće obeležene saobraćajnim znacima STOP ili obrnuti trougao, u Grčkoj je broj kružnih tokova obeleženih znacima veoma mali što često zbunjuje vozače iz Srbije.
 
Prioritet vozila u kružnim raskrsnicama - kružnim tokovima u Grčkoj (isto kao i u Srbiji) definiše se znakovima STOP ili obrnuti trougao. U slučaju kada znak ne postoji - primenjuje se pravilo prvenstva desne strane. 
 
S obzirom na mali broj kružnih tokova obeleženih saobraćajnim znakovima, u Grčkoj automobil koji čeka da se uključi u kružni tok ima prednost, jer dolazi sa desne strane vozilima koja su unutar toka. 
 
Poslednjih godina postavljaju se znaci koji regulišu saobraćaj na sve većem broju kružnih raskrsnica, dajući prednost vozilima koja se u njemu već nalaze, prenosi portal grckainfo.com.
  • Saobraćajac

    31.12.2018 10:19
    Jogi letač je u pravu!
    Ništa nije druagčije u pravilima!
    Razlika je u obeležavanju kružnih tokova. Kod nas je jasno beleženo znakom a oni ih ne stavljaju. Sva pravila su ista samo je stvar da smo mi navikli na trougao pre kružnog toka a oni koriste pravilo desne ruke...
  • Жоржо

    31.12.2018 09:04
    Кружни ток
    Чему то уопште и служи, сем што збуњује сељаке?
  • Detelinarac

    30.12.2018 17:38
    Krizni tok
    Pa zar nije negde normalno dok vozis u kruznom toku da te ovaj sto ceka da se uključi propusti pa da onda udje a ne ti da kocis da bi on prosao a ne daj boze da neko vozi iza tebe, meni covek udje ispred mene kod nas i stane i ceka, ceka da ga ja udarim onda ja sviram a on se ljuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja