Najviše turista iz Kine posetilo Srbiju

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da je protekla godina bila rekordna, kada su pitanju dolasci domaćih i stranih gostiju, kao i da je zadržan trend dvocifrenog rasta broja turista, koji je u 2018. godini iznosio 11 odsto.
Najviše turista iz Kine posetilo Srbiju
Foto: Pixabay
"Za razliku od prethodnih godina, u 2018. po prvi put smo imali identičan broj domaćih i stranih gostiju, približno po 1,7 miliona, što ukazuje na to da Srbija postaje sve prepoznatljivija destinacija za strane turiste, naročito za one sa dalekih tržišta", kazao je Ljajić. 
 
U prilog tome, dodao je ministar, govori i podatak da je procentualno najveći rast dolazaka u Srbiju zabeležen od strane kineskih turista, kojih je u prošloj godini bilo za 98 odsto više nego u 2017. godini. 
 
"Našu zemlju je tokom prošle godine posetilo više od 102.000 turista iz Kine, skoro duplo više nego 2017", naveo je Ljajić. 
 
Kada je u pitanju razvoj domaćih turističkih centara, ministar kaže da je Sokobanja po prvi put ušla među pet destinacija u Srbiji prema broju ostvarenih noćenja, kao i da je u Sokobanji zabeležen najveći rast broja noćenja, i to za čak 90 odsto u odnosu na 2017. godinu. 
  • Stvarno

    13.02.2019 22:28
    Je l može neko da mi objasni šta su to domaći gosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.