Evropski aerodromi najlošije ocenjeni

I dok Azija nastavlja da prima pohvale i nagrade za svoje sjajne aerodrome, stanje u Evropi po tom pitanju izgleda sve lošije.
Evropski aerodromi najlošije ocenjeni
Foto: Pixabay
U ovogodišnjem izveštaju AirHelpa, kompanije specijalizovane za prava putnika u vazdušnom saobraćaju, deset evropskih aerodroma završilo je na poslednjih 11 mesta.
 
Najgori je portugalski aerodrom Portela na poslednjem, 132. mestu.
 
Oba pariska aerodroma, Šarl de Gol i Orli, takođe su na začelju liste, u društvu aerodroma u Edinburgu, londonskog Getvika, aerodroma u Mančesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Ajndhovenu.
 
Na drugom kraju tabele, u prvih 20 dominiraju azijski i američki aerodromi. Na samom čelu su aerodromi u Dohi i u Tokiju. Samo je jedan evropski aerodrom uvršten u najboljih deset, atinski - na trećem mestu.
 
AirHelp svake godine rangira svetske aerodrome na temelju tri faktora: tačnosti, kvaliteta usluge i mogućnosti šopinga i ishrane.
 
AirHelp je poređao i avio-kompanije. Evropa ni u tom segmentu nije prošla najbolje. Najbolji su Qatar Airways i American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja