Moguće zatvaranje izloga u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu

Izlozi u kojima oskudno odevene seksualne radnice i radnici privlače mušterije u Amsterdamu mogli bi biti zauvek zatvoreni.
Moguće zatvaranje izloga u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu
Foto: Pixabay
Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema predložila je da se u uličicama koje čine čuveni amsterdamski rejon "crvenih fenjera" u izlozima više ne vide ponuđači seksualnih usluga ili da se prostitucija premesti u neki drugi deo grada. 
 
Halsema je rekla da je cilj njene ideje da se zaštite prava seksualnih radnika, spreči kriminal i smanje problemi lokalnim stanovnicima i kompanijama. 
 
Ona planira da razmotri četiri predloga za budućnost rejona "crvenih fenjera" na dva sastanka krajem ovog meseca sa onima na koje se on odnosi. U septembru, gradska skupština će, takođe, raspravljati o njima pre sužavanja opcija i provere njihove finansijske i pravne održivosti.
 
Najava javnih konsultacija o budućnosti rejona u kojem se nalazi 330 prozora za prostituciju označava najnoviji pokušaj amsterdamskih zvaničnika da očiste deo istorijskog centra grada koji je poslednjih godina postao bučan i prenatrpan magnet za turiste.
 
Rejon "crvenih svetiljki" postoji vekovima blizu glavnog gradskog plovnog kanala. Poslednjih godina, lokalna samouprava je nastojala da smanji broj prozora i da obnovi taj rejon, ali sa ograničenim uspehom.
 
Uglavnom uveče, velike grupe turista lutaju ovim područjem, u kojem se, takođe, nalaze barovi i kafići koji prodaju marihuanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja