Srbi više nisu najbrojniji gosti u crnogorskim hotelima

Srbi više nisu najbrojniji gosti u crnogorskim hotelima, podaci su lokalnih turističkih organizacija, prema kojima je najviše gostiju ima iz Nemačke, a slede oni iz Srbije, Albanije i Rusije.
Srbi više nisu najbrojniji gosti u crnogorskim hotelima
Foto: Pixabay

U Crnoj Gori boravi skoro 140.000 turista, što je za devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, prenosi portal B92.net.

Portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Nina Vukčević rekla je da se od početka godine beleži konstantan rast broja turista.

Crnu Goru je tokom prva četiri meseca u svim vidovima smeštaja posetilo skoro 300.000 turista, što je za 37 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Vukčević je dodala da su oni ostvarili gotovo 1,1 miliona noćenja, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima o hotelskom smeštaju, za prvih pet meseci tekuće godine u hotelima je boravilo oko 343.000 turista, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"Oni su ostvarili oko 864.000 noćenja, odnosno 19 odsto više u odnosu na prošlu godinu" navela je Vukčević.

  • Sloba

    20.07.2019 20:44
    Seljoberi
    Bio tri puta!
    U Crnu Goru bio prvi put, poslednji put i NIKAD VIŠE!
    Takvu neljubaznost, bahatost, agresivnost, prljavštinu... Ne videh nigde!
  • Nn

    14.07.2019 09:37
    Takva neljubaznost I dranje sa cenama ni ne moze nista drugo da napravi nego odustajanje od ove destinacije. Za iste a I manje pare ljudi mogu da imaju normalan odmor na bukvalno svim ostalim destinacijama.
  • Drr

    14.07.2019 09:22
    Tako im i treba!
    lepo smo im rekli da će propasti ako odu od Srbije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.