VIDEO: Turisti se masovno penju na stenu Uluru pre oktobarske zabrane

Turisti iz Australije, ali i celog sveta, požurili su da se popnu na čuvenu austraijsku stenu Uluru pre zabrane penjanja koja će početi da važi od oktobra ove godine.
VIDEO: Turisti se masovno penju na stenu Uluru pre oktobarske zabrane
Foto: Pixabay
Ova stena ranije je bila poznata kao Ayers Rok i smatra se svetim mestom u Australiji. Veće Nacionalnog parka Uluru-Kata izglasalo je odluku o okončanju dozvole penjanja na ovu stenu. Kako su za BBC rekli stanovnici koji žive u blizini stene, turisti ne poštuju istoriju i simboliku ove stene, već je smatraju samo stenom u centru Australije na koju žele da se popnu i fotografišu. 
 
Društvenim mrežama već neko vreme kruži fotografija koja prikazuje gužvu na ovoj steni, a koja liči na gužvu na Mont Everestu. 
 
Obližnji kampovi su puni posetilaca, a oni koji nisu uspeli da nađu svoje mesto spavaju na odmorištima za kamione ili nelegalno kampuju u blizini stene.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja