Grad na jugu Italije čije se ime ne izgovara

Na vrhu zelenih brežuljaka, na oko dva sata vožnje od Barija, nalazi se Kolobraro, gradić koji na prvi pogled deluje kao idilično mesto.
Grad na jugu Italije čije se ime ne izgovara
Foto: Pixabay
Ako odlučite da posetite ovaj bajkoviti gradić na jugu Italije, nikako nemojte da izgovarate njegovo ime jer biste mogli da navučete na sebe nesreću. Barem tako veruju Italijani, koji umesto te jezive reči koja počinje na "K" radije biraju "chillu paese", što na lokalnom dijalektu znači "onaj grad“. 
 
U gradu koji donosi nesreću tvrde da je prokletstvo staro kao i sami temelji, ali prema legendi spavalo je do 20. veka kada su ga probudili pravnik i veštica. 
 
Poput filmskog scenarija, advokat koji nikada nije izgubio nijedan slučaj jednom prilikom je u sudnici viknuo: „Ako lažem, neka padne ovaj luster iznad nas!“ 
 
Luster je pao i zaradio gradiću lošu reputaciju. U to vreme počelo je da se priča da se grupa lokalnih žena bavi crnom magijom, a predvodila ih je La Cattre, baka koju su smatrali vešticom. 
 
Antropolozi koji su odlučili da razotkriju tajne grada nisu dobro prošli. Ubrzo nakon dolaska pogodile su ih nesreće, nezgode ili bolesti, a stanovnici "onog grada“ zaključili su da je za sve krivo prokletstvo. 
 
Umesto da se odsele, stanovnici su uroke okrenuli u svoju korist pa tokom svečanosti i festivala oblače kostime veštica i čarobnjaka, a turisti nose posebne amajlije kako im ne bi naštetile zle sile.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja