Grčka i dalje najpopularnija među srpskim turistima

Grčka je za turiste iz Srbije i dalje neprikosnovena destinacija za letovanje, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i naveo da je 65 odsto svih turističkih aranžmana prodato za letovališta u Grčkoj.
Grčka i dalje najpopularnija među srpskim turistima
Foto: Pixabay
Ljajić je na TV Pink rekao da na osnovu podataka o agencijskim aranžmanima, 15 odsto srpskih turista odlazi u Crnu Goru, 10 odsto u Tursku, a po pet odsto u Egipat i Italiju.
 
"Ne možemo da pratimo individualno ko gde ide, ali po aranžmanima koji su kupljeni to je taj odnos koji se godinama ne menja. Menja se, u zavisnosti od vremenskih prilika, da li Egipat ima više ili Turska ima više ili manje turista. Bez ikakve sumnje, Grčka je za naše turiste neprikosnovena", kaže Ljajić.
 
Ministar je rekao da je najviše stranih turista u Srbiji dolazi iz BiH, a da su na drugom mestu kineski turisti. Očekuje da će ove godine Srbiju posetiti više od 120.000 kineskih turista.
 
Podsetio je da turisti iz Kine pre dve, tri godine nisu bili ni u prvih 10 po posetama našoj zemlji, te da ih je tada bilo 18.000 godišnje. Povećanje broja kineskih turista u Srbiji je, navodi, rezultat ukidanja viza, kao i odličnih političkih odnosa.
 
"Imali smo i direktnu avioliniju koja je, nažalost, ukinuta. Nadam se da će ipak aviokompanije pronaći neki interes da tu avioliniju ponovo pokrenu", kaže Ljajić i navodi da se u turističkom sektoru apsolutno svi bore za kinesko tržište.
 
Srbija je, kaže, čak i po procenama u Kini u pet najbrže rastućih destinacija za privlačenje kineskih turista.
 
Ljajić je rekao da su na trećem mestu stranih turista u Srbiji turisti iz Bugarske, zatim Hrvatske i Nemačke.
 
Naveo je da više od 55 odsto svih stranih turista koji dolaze u Srbiju posećuju Beograd i da nema sumnje da Beograd jeste i biće motor razvoja srpskog turizma.
  • Komsha

    31.08.2019 10:28
    Gde drugde
    Najjeftinija i najlepsa...
    U CG ti kanalizacija tece uz plazu, kupas se u tudjem izmetu... Toliko planina i izvore, a nisu u stanju da obezbede tekucu vodu...
    Za Hrvatsku ti treba bubreg da platis i biber sprej protiv huligana za odbranu... Sramota za evropsku zemlju

    U Bugarskoj more boje Dunava...

    Nikad vise CG, samo Grcka..
  • ?

    30.08.2019 22:17
    kriza izbliza
    kao i među migrantima uostalom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.