Platforma za putovanja "Tripadvisor" puna lažnih ocena

Platforma za putovanja "Tripadvisor" ne čini dovoljno da spreči lažne recenzije hotela.
Čak 15 od 100 najbolje ocenjenih hotela na ovom mestu pokazuje jasne znake lažiranja, pokazalo je istraživanje britanske organizacije potrošača "Which".
 
"'Tripadvisor' ne uspeva da zaustavi lažne ocene i ne preduzima odlučne akcije protiv hotela koji zloupotrebljavaju rupe u sistemu i dovode u zabludu milione putnika, uništavajući na taj način njihov odmor", rekla je Naomi Lič, vođa jedinice za putovanja u organizaciji "Which".
 
Ona je rekla da vebstranice poput "Tripadvisora" moraju da učine više kako bi osigurale da su informacije koje objavljuju  pouzdane. 
 
"Ako ovde nisu uspešniji, moraju biti prisiljeni na promene tako da putnici više ne rizikuju da ih zavede poplava lažnih ocena", naglasila je Ličeva.
 
Većinu lažnih kritika organizacija je uočila na Bliskom istoku, posebno u Egiptu i Jordanu. Pored toga, dva hotela u američkom Las Vegasu dobila su gotovo polovinu ocena s pet zvezdica od recenzenata koji nikada pre nisu koristili stranicu "Tripadvisor".
 
Portparol "Tripadvisora" Džejms Kaj u međuvremenu je rekao za BBC da su "vrlo agresivno" povlačili lažne ocene.
 
"To radimo češće nego bilo koja druga platforma", tvrdi on. 
  • Marko

    13.09.2019 17:46
    Moraju se ispratiti malo digitalni lažovi da bi ste im lakše ušli u trag/prepoznali ih.
    Veliki lanci hotela, marketa, it prodavnica će uvek graditi idealnu sliku o sebi. Treba imati 2 raz. osnovne da znate da idealno ne postoji.

    Pozdrav i čitajte sve komentare, od ocene 1 do 5.
  • miki

    11.09.2019 14:29
    trip
    Pa ja sam na svoja vrata nalepio onu nalepnicu Trip advisor winner 2019, posto je imaju bukvalno svi, pa mogu onda i ja.
  • .

    11.09.2019 14:26
    /
    Kao i sve drugo. Instagram pun laznih ljudi, laznih osmeha i laznih emocija. Navodno sam vidjen na tinderu - dakle lazni profil popunjen mojom slikom... Svuda su prevaranti, ilegalci (hakeri, kradljivci identiteta, lopuze) a tako i ovi legalni prevaranti koji sebe nazivaju nekakvim strucnjacima za digitalni marketing. S**** vam se u "struku" i (samo)zvanje, i marketing treba da ima neki kodeks.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.