Agencije koje su ostale bez licenci

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je, na osnovu podnetih inicijativa Sektora turističke inspekcije, donelo rešenje na osnovu kojeg je u ovoj godini pet turističkih agencija izgubilo licencu za rad.

Licenca za rad oduzeta je agencijama "TT Travel Maršićanin Gordana i drugi" iz Beograda, "Strela-Ub" iz Uba, "Europutovanja" iz Beograda, "Grand TT" iz Novog Sada i "Take off putnik" iz Niša, navedeno je na sajtu Ministarstva ekonomije.

Agencija "TT Travel Maršićanin Gordana i drugi" o.d. prestala je da ispunjava propisane uslove za licencu kategorije A za obavljanje poslova organizovanja turističkih putovanja u zemlji, jer nema polisu osiguranja.

Ta agencija takođe nema zaposleno stručno lice - rukovodioca poslovnice sa najmanje jednom godinom radnog iskustva u predmetnoj delatnosti.

Preduzeće "Strela-Ub" prestalo je da ispunjava propisane uslove za licencu kategorije B za obavljanje poslova organizovanja turističkih putovanja u zemlji, jer nema zaposleno lice - rukovodioca poslovnice sa najmanje višom stručnom spremom turističkog, ekonomskog i društvenog smera i nema utvrđene opšte uslove putovanja.

Navedeno preduzeće prestalo je sa obavljanjem organizovanja turističkih putovanja od kraja 2007. godine i bavi se prevozom putnika.

"Europutovanja" otkazala su putovanje grupi od 137 putnika na sam dan početka putovanja jer nije bio obezbeđen autobuski prevoz po programu putovanja "Halkidiki - Kalitea".

Turistička agencija "Grand TT" organizovala je prošle godine letovanje u Španiji, obilazak Azurne obale i severne Italije, a program tog putovanja nije u potpunosti realizovan, jer se autobus često kvario i čak zapalio.

Između ostalog, cenom aranžmana nije obuhvaćeno sve ono što je navedeno programom putovanja te agencije, a putnici su zadržani na putovanju 24 sata duže nego što je programom predviđeno.

"Take Off putnik" prestao je da ispunjava propisane uslove za licencu zbog toga što nema zaposleno lice sa višom stručnom spremom turističkog, ekonomskog ili društvenog smera i najmanje jednom godinom radnog iskustva i nema obezbeđene finansijske garancije za obavljanje delatnosti u 2009. godini.

Prošle godine licence za rad izgubilo je sedam turističkih agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.