VIDEO: Avion Rajanera se odmah po poletanju napunio dimom

Avion Rajanera, koji je leteo od Bukurešta do Londona, ubrzo nakon poletanja napunio se gustim dimom i morao je prinudno da sleti.
VIDEO: Avion Rajanera se odmah po poletanju napunio dimom
Foto: Pixabay (ilustracija)
U avionu koji je leteo iz rumunske prestonice bilo je 169 putnika i četiri člana posade. Nakon što je dim preplavio avion posada je proglasila vandrednu situaciju. Na svu sreću putnici su ostali nepovređeni.
 
Incident se dogodio u utorak u jutarnjim satima. Putnici su pre poletanja čekali svoj let koji je bio zakazan u 6:40 časova jer se avion kojim je trebalo da polete pokvario. Nakon nekoliko sati čekanja poleteli su u novim avionom u 10:57 časova ali nakon samo nekoliko minuta leta avion je morao da sleti.
 
Dim je počeo da puni kabinu kada se avion popeo na 5.000 metara visine, a putnici su počeli da paniče.
 
"Ovo je bilo veoma traumatično iskustvo, sve se napunilo dimom. Nismo mogli da vidimo ni dva reda ispred nas", kazao je jedan od putnika i dodao kako članovi posade nisu ni da ih smire.
 
Ova aviokompanija poslala je treći avion za putnike na let za London oko 15 časova, ali 29 ljudi je, kako se navodi, toliko bilo uplašeno da su odbili da putuju ovom aviokompanijom.
 
U Rajaneru su rekli da je manji tehnički kvar izazvao dim u kabini aviona.
 
  • meh101

    23.01.2020 20:45
    pravda za 737
    @Sima

    Boeing 737 i Boeing 737 MAX nisu isti tipovi aviona.
    Boeing 737 postoji vec decenijama i jedan je od najkoriscenijih aviona u indistriji, i najpouzdanijih.
    Dok je MAX izmenjena verzija, koja je na trziste izasla tek nedavno.
    Rajaner ima najmladji flotu u Evropi i sve cine 737, ne 737 MAX (iako imaju planove za MAX, zbog energetske efikasnosti).
  • iguman

    23.01.2020 17:26
    Sto
    nisu napravili promaju i resli problem.
  • Sima

    23.01.2020 10:12
    opet
    Koliko sam putovao tom kompanijom uvek je bio Boeing 737, koji model nisam siguran ali ne mogu da verujem da se sa ovim avionom to sve desava u poslednje vreme ili je posredi lose odrzavanje od strane kompanije koja ga poseduje. Izbegavam dalje da letim tim tipom aviona. Posebno kada citam da je Boeing u krizi i da trazi banku koja ce mu dati 10 milijardi kredita da bi opstao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.