Titova pećina biće otvorena 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom

Titova pećina, kulturno-istorijski spomenik u okviru Spomen-kompleksa "25. maj" u Drvaru, biće otvoren 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, najavila je načelnica Opštine Drvar Dušica Runić.
Titova pećina biće otvorena 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom
Foto: Radio slobodna Evropa (Screenshot)
Runićeva je rekla da je 9. maj važan dan za ceo svet, a posebno za Drvar - nekadašnji "grad heroj" koji je dokazao svoje antifašističko lice i danas ponosno čuva istorijske činjenice i antifašistički duh naroda koji žive u njemu.
 
Podsetila je da je Titova pećina za turiste zatvorena prošle godine kada je usled elementarnih nepogoda odron uništio baraku na ulazu, a sredstva za obnovu, u iznosu od 50.000 KM, obezbedila je Vlada Federacije BiH.
 
"Radovi su počeli tokom prošle godine stavljanjem vertikalne žičane zaštite na stenama iznad baraka. Ostalo je još da uradimo sanaciju baraka, uređenje pristupnog puta i elektrifikaciju", rekla je Runićeva.
 
Runićeva je istakla da je jedini prihod koji Opština Drvar direktno ostvaruje od turizma prodaja ulaznica za Titovu pećinu, zbog čega je veoma važno što će ovaj kulturno-istorijski spomenik biti ponovo otvoren.
  • Mad Hatter

    22.02.2020 09:49
    Bojane zakači link gde se ta fotografija može nać i videti ili si u protivnom nepismena lažovčina.

    Samo čvrsti dokazi. Dosta sa debilisanom istorijom maloumnih patriJota.
  • Бојан

    21.02.2020 19:34
    Lovacka prica
    Covek bio kod Pape u Vatikanu u to vreme. Ima fotografija koja je javno dostupna. Kakva pecina isprao vam crveni Ambroz mozak.
  • /

    20.02.2020 11:01
    /
    pa dobro, kada se uzme u obzir da novi sad ima onu 'blekendeker' turu po limanu da pokazuje komunisticke solitere ovo i nije tako strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.