"Poslednji minut" za letovnje

Uprkos povoljnim cenama mnoge agencije beleže pad u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila najuspešnija poslednjih godina.
Ukoliko planirate letovanje u septembru, za deset dana na Tasosu treba izdvojiti 60 evra. Povoljne ponude su tipične za kraj leta, ali ove godine agencije su se tokom čitave sezone trudile da privuku putnike popustima i plaćanjem na rate.

Aleksandar Vučković iz turističke agencije Argus kaže da su ove sezone imali oko 20 odsto manje putnika nego inače. Da bi izbegli efekte ekonomske krize Vučković kaže da su još početkom sezone smanjili cene aranžmana. “Imajući sve ovo u vidu mi smo u saradnji sa hotelijerima sa kojima radimo i partnerima iz inostranstva još na početku sezone, krajem juna, početkom jula, napravili jednu veliku akciju tako da smo sve aranžmane uspeli da spustimo za nekih dvadesetak odsto i to jeste imalo efekta jer je bilo nešto više putnika nakon tog smanjenja cena”, rekao je Vučković. U Argusu kažu da su ove sezone najpopularne destinacije bile iste kao i ranijih godina – Grčka, Turska, Egipat, Tunis i Bugarska. Ipak, veliki broj putnika, naročito mladih, odlučio se ove sezone za Ohridsko jezero i crnogorsko primorje.

Direktorka Turističke organizacije Budve Jelena Rađenović kaže da je u Budvi trenutno oko 50.000 turista, što je za pet odsto više nego u avgustu prošle godine. Ona smatra da su za uspešnu sezonu najzaslužnije povoljne ponude i korigovanje cena. “U čitavom tom lancu došlo je do smanjivanja i korigovanja cena. Hotelijeri su imali svoje akcije od samog početka sezone, 6 do 7 ili 12 do 14 dana do direktnih smanjenja cena od 20 do 30 odsto u pojedinim delovima sezone. Takođe i čitav drugi deo ugostiteljske i turističke privrede je smanjio i korigovao svoje cene – od mobilijara na plažama do ulaska na parking, čitav jedan lanac usluge ja bih rekla da je korigovao cene što je svakako došlo do pozitivnog prijema kod gostiju”, kaže Rađenovićeva.

U turističkim agencijama kažu da je interesovanje cele godine bilo slabije, pa tako i za septembarske aranžmane. Ipak, uz snižene cene i "last minute" ponude, verovatno će i putnici i agencije zadovoljni završiti sezonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti