Grčka menja pravila ponašanja na plažama zbog virusa korona

U Grčkoj će mere protiv širenja virusa korona biti postepeno ukidane, međutim, život i ponašanje na grčkim plažama biće radikalno drugačiji od onog na koji su meštani i turisti navikli.
Grčka menja pravila ponašanja na plažama zbog virusa korona
Foto: Pixabay
Naučnici tvrde da se virus kroz vodu ne prenosi tako lako, ali portparol grčkog Ministarstva zdravlja i infektolog Sotiris Ciodras tvrdi da plivanje u oblastima gde nema gužve predstavlja mali rizik, prenosi portal Grik riporter.
 
Ipak, navodi portal, važno je ono što radimo kada nismo u vodi i to za grčke vlasti predstavlja najveću opasnost, zbog čega smatraju da je neophodno uvesti određene mere.
 
Među merama koje vlasti razmatraju su pojedinačni ulazak na organizovane plaže kako bi se izbegla gužva, čišćenje ležaljki posebnim dezinfekcionim sredstvima nakon odlaska kupača, održavanje distance između ležaljki i suncobrana, kao i rezervacija ležaljki.
 
Takođe, plaže će definitivno još neko vreme biti prazne jer se ne očekuje da sezona počne pre juna.
 
Očekuje se i da će samo turistima iz određenih zemalja biti dopušteno da ulaze u zemlju.
  • Mali veseljak

    28.04.2020 16:01
    a vodom što se prenosi virus?
  • Prle

    28.04.2020 14:28
    Ahaha
    Mogu li da se kupam skroz gol,ali stavicu masku i rukavice !
  • mira

    28.04.2020 12:35
    Nadam se da će do druge polovine jula biti bolj situacija i ćemo osetiti miris Grčke i miris mora...bez većih problema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja