Putno zdravstveno osiguranje ne pokriva lečenje od Covida-19

Svi koji se odluče da ove godine odmor provedu van granica Srbije moraju računati na to da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva lečenje od Covida-19.
Putno zdravstveno osiguranje ne pokriva lečenje od Covida-19
Foto: Pixabay
Zoran Ćirić iz Udruženja osiguravača Srbije kaže za Tanjug da Covid 19 nije pokriven putnim zdravstvenim osiguranjem, ali ni dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem jer je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju.
 
"Međutim, dijagnostika da bi se utvrdilo da li neko boluje od Covida-19 je pokrivena osiguranjem. Onog trenutka kada se utvrdi da neko boluje od Covida-19, obaveza osiguravajućeg društva prema njemu prestaje, zato što mora da se leči po proceduri države u kojoj se nalazi", pojašnjava Ćirić.
 
Napominje da polisa putnog zdravstvenog osiguranja i dalje važi za sve ostale slučajeve koji se nisu dogodili krivicom ili nemarom putnika, odnosno nisu posledica nehata osiguranika a gde je potrebna lekarska pomoć.
 
Polisa putnog zdravstvenog osiguranja pokriva troškove bolničkog i vanbolničkog lečenja uglavnom u iznosu do 30.000 evra. Uobičajena cena u osiguravajućim kućama za četvoročlanu porodicu za desetak dana odmora je oko 4.000 dinara.
  • s..nikolić /austrija

    23.05.2020 07:16
    Bez da se nesto tutne u džep l
    Pa ni normalno zdravstveno osiguranje ne pokriva sve troškove! Teoretski da, ali u praksi to izgleda sasvim drugačije! O tome moze da posvedoči svako ko mora na skener na primer! Oko 20 000 dinara dok trepneš, maltene pola mesečne plate! Inače, ako izuzmemo placanje recepta u visini od 6 evra pk leku i oko 10 evra po danu lboravka u bolnici , BESPLATNO LEČENJE POSTOJI U AUSTRIJI!
  • Funny

    22.05.2020 07:42
    Verovatnoća da se zarazimo kovidom je manja nego da slomimo nogu ili doživimo saobraćajni udes. Samo 1% obolelih ima težak tok bolesti. To što osiguranja ne pokrivaju lečenje kovidom je bezobrazluk bez granica. Od sad pa nadalje neću se osiguravati prilikom putovanja jer nemam nameru da budem ljubitelj plaćanja računa bez pokrića.
  • Bljuc

    21.05.2020 18:50
    Shimmy objasnio. Lovu koju biste dali osiguravajucoj kuci stavljajte na stranu u licnu kasicu. Ako mozete, stedite koliko god mozete. I imajte svoj fond, svoje osiguranje, svoju slobodu i nezavisnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.